Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om fortsatt bombing selv om de selv ble truffet

Opprørere i Libya truffet av NATO-angrep.

MISTET MEDSOLDATER: Minst ti opprørssoldater ble drept under et bombeangrep i natt. Foto: REUTERS
MISTET MEDSOLDATER: Minst ti opprørssoldater ble drept under et bombeangrep i natt. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst ti libyske opprørssoldater skal ha blitt drept i et internasjonalt flyangrep utenfor byen Brega. Opprørsledere ber likevel koalisjonen om å fortsette angrepene.

Det er opprørssoldater på stedet som melder om tapene i angrepet som skal ha funnet sted natt til lørdag.

Det tyske nyhetsbyrået DPA får opplyst i opprørernes hovedkvarter i Benghazi at antallet drepte er 13, mens enkelte opprørssoldater sier til Reuters at tallet kan være 14.

Ifølge AFPs kilder var det sivile blant de drepte.

Ønsker angrep Ledere for de libyske opprørerne kaller hendelsen en beklagelig feil og sier de ønsker at angrepene mot Gaddafi-lojale soldater skal fortsette.

- Man må se på det store bildet. Det kommer til å skje feil. Vi prøver å bli kvitt Kadhafi, og det vil forekomme tap, men vi er selvsagt ikke glad for det, sier Mustafa Gheriani, som ifølge Reuters er talsperson for opprørerne.

NATO er i gang med å undersøke meldingene og hva som har skjedd, sier en talsperson for forsvarsalliansen.

- Vi tar alltid meldinger om sivile tap alvorlig, sier talsperson Oana Lungescu, som minner om at NATOs oppgave er å beskytte sivilbefolkningen.

Kolonne En korrespondent for Reuters på stedet så restene av minst fire utbrente biler, blant dem en ambulanse, ved siden av veien nær den østlige innkjøringen til byen.

Menn ba ved flere nye graver på stedet.

- Noen av Kadhafis soldater snek seg inn blant opprørerne og skjøt med luftvernvåpen i lufta, sier opprørssoldaten Mustafa Ali Omar.

- Etter det kom NATO-fly og bombet dem.

Men enkelte mente det var opprørerne selv som hadde skutt i lufta og pådratt seg NATOs vrede.

- Opprørerne skjøt i lufta, og NATO kom og bombet dem. Det var vi som begikk en feil, sa en opprørssoldat som ikke ville ha navnet gjengitt.

Kontroll Samtidig hevder opprørerne og innbyggere i Brega at opprørsstyrkene igjen har tatt kontroll med byen, som ligger 800 kilometer øst for Tripoli. Ifølge innbyggere driver opprørssoldater jakt på snikskyttere fra Kadhafis styrker som fortsatt holder til i byen.

Det har vært intense kamper om Brega i flere dager, og kontrollen med byen har skiftet flere ganger siden opprøret i Libya begynte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media