HAMAS-ANGREP: Palestinske militante fra Qassam-brigaden, Hamas' militære fløy, snakker på walkie-talkie under planleggingen av nok et rakettangrep på Israel. Nå kan de vente seg et kraftig militært svar etter over 100 rakettangrep på Israel i løpet av helgen. Foto: Eyad Baba/AP/Scanpix
HAMAS-ANGREP: Palestinske militante fra Qassam-brigaden, Hamas' militære fløy, snakker på walkie-talkie under planleggingen av nok et rakettangrep på Israel. Nå kan de vente seg et kraftig militært svar etter over 100 rakettangrep på Israel i løpet av helgen. Foto: Eyad Baba/AP/ScanpixVis mer

Ber om fullt militært angrep på Gaza

Opposisjonen i Israel gir Netanyahu-regjeringen grønt lys til å svare med full kraft etter massive rakettangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Israel har blitt rammet av over 100 raketter skutt fra Gazastripa i løpet av helgen. En person er drept og flere skadd i tillegg til den enorme psykiske belastningen det er å bli utsatt for jevnlige rakettnedslag.

I dag morges ble det skutt seks raketter mot byen Beersheba, én av dem traff en skole, som heldigvis var tom, skriver Jerusalem Post. Det israelske rakettforsvaret har også skutt ned flere av rakettene og hindret nedslag.

Israelsk politi ber innbyggerne sør i Israel om å oppholde seg i sikre soner og holde seg oppdatert på forsvarets radio.

Israel bombet Gaza Eskaleringen av konflikten mellom Israel og det Hamas-styrte Gaza startet torsdag, da åtte mennesker ble drept i flere koordinerte terrorangrep mot kjøretøy nær ferieidyllen Eilat.

Israel svarte på to måter - og begge har fått sine konsekvenser. I første omgang jaget israelske sikkerhetsstyrker terroristene tilbake til grensa til Egypt, der minst tre egyptiske grensevakter ble drept.

Dette førte til at Egypt tilbakekalte sin ambassadør fra Israel, samt krevde en unnskyldning. Israel valgte å beklage overfor Egypt og forsikret om at det aldri var intensjonen å beskyte egyptiske grensevakter.

Hamas opphevet våpenhvilen Det andre israelske svaret var å utføre en rekke bombeangrep inne i Gaza, rettet mot lederskapet i den militante gruppa Folkets motstandskomité (PRC), som Israel mener sto bak angrepet.

NEDSLAG: Dette huset ble rammet av en rakett skutt fra Gazastripa natt til i dag. En person er drept og 12 skadd etter rakettangrep i helgen. Foto: Dan Balilty/AP/Scanpix
NEDSLAG: Dette huset ble rammet av en rakett skutt fra Gazastripa natt til i dag. En person er drept og 12 skadd etter rakettangrep i helgen. Foto: Dan Balilty/AP/Scanpix Vis mer

- De ansvarlige bak angrepet er ikke lenger blant de levende, sa statsminister Benjamin Netanyahu i en tale kort etter at det ble bekreftet at lederen i gruppa, Kamal al-Nairab, var blant de drepte.

Flere av barna til lederne i PRC omkom også i de israelske bombeangrepene, noe som vekker sterke følelser i Gaza. Hamas valgte fredag å oppheve den uformelle fredsavtalen med Israel som har vart siden januar 2009, noe som forklarer det voldsomme antallet med raketter skutt inn i Israel de siste dagene.

Grønt lys for Gaza-angrep Kadima, det ledende israelske opposisjonspartiet, ber nå Netanyahu-regjeringen om å slå tilbake med full kraft mot Hamas.

- Det vil være en seier for Hamas, hvis de klarer å skape en fastlåst utmattelseskrig i sør. Staten Israel kan ikke akseptere en slik situasjon og Utenriks- og forsvarskomiteen støtter et fullskala militært angrep på Gazastripa, sier Yohanan Plesner.

Andre fra opposisjonen sier at de siste fire dagers hendelser gjør muligheten mindre for at Israel kan anerkjenne en palestinsk stat.

Kadima-leder Tzipi Livni sa lørdag at partiet støtter en omfattende militær kampanje mot Gaza.

RAKETTFORSVAR: Israels nye rakettforsvar har skutt ned flere av rakettene som er skutt mot landet de siste dagene. Men det er langt fra effektivt nok til å stoppe regnet av raketter fra Gazastripa, rettet mot sivile mål. Foto: Dan Balilty/AP/Scanpix
RAKETTFORSVAR: Israels nye rakettforsvar har skutt ned flere av rakettene som er skutt mot landet de siste dagene. Men det er langt fra effektivt nok til å stoppe regnet av raketter fra Gazastripa, rettet mot sivile mål. Foto: Dan Balilty/AP/Scanpix Vis mer

- Du må bruke makt mot terrorisme. Akkurat som vi har bekjempet terrorisme tidligere, vil vi fortsette å støtte kampen mot terrorisme og forsvaret av Israels innbyggere, sier Livni.

SÅRET: En israelsk kvinne evakueres etter et rakettangrep i Beersheba. Foto: Baz Ratner/Reuters/Scanpix
SÅRET: En israelsk kvinne evakueres etter et rakettangrep i Beersheba. Foto: Baz Ratner/Reuters/Scanpix Vis mer