Stalsberg bo- og behandlingssenter:

Ber om gransking etter alvorlige anklager

Ved coronarammede Stalsberg- bo og behandlingssenter i Lillestrøm kommune er det bedt om ekstern gransking av Fylkesmannen, etter påstander om uverdige forhold.

ALVORLIG: Anklagene mot et sykehjem på strømmen i Lillestrøm kommune tas alvorlig, sier kommunedirektøren. Hun viser imidlertid til at alle beboere fikk det de trengte av pleie og stell. Bildet viser ikke det aktuelle sykehjemmet. ILLUSTRASJONSFOTO: Stian Lysberg Solum / NTB
ALVORLIG: Anklagene mot et sykehjem på strømmen i Lillestrøm kommune tas alvorlig, sier kommunedirektøren. Hun viser imidlertid til at alle beboere fikk det de trengte av pleie og stell. Bildet viser ikke det aktuelle sykehjemmet. ILLUSTRASJONSFOTO: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På onsdagens formannskapsmøte ble politikerne orientert om situasjonen ved sykehjemmet.

- Påstandene er såpass alvorlige at jeg mener det bør undersøkes av en uavhengig instans. Derfor har jeg kontaktet Fylkesmannen og bedt om gransking av saken, sa kommunedirektør for helse og mestring i Lillestrøm kommune under sin redegjørelse av situasjonen ved sykehjemmet.

Det var mandag at en tidligere vikar ved institusjonen fortalte om sine erfaringer ved sykehjemmet til TV 2.

Den nyutdannede helsefagarbeideren sier til Dagbladet at hun føler på et ansvar for å fortelle om det hun opplevde ved sykehjemmet de få dagene hun gjennom et vikarbyrå jobbet der, fra tirsdag til søndag i forrige uke.

- Alle har visst at det kom en bølge nummer to, og man burde vært bedre forberedt, sier hun.

- Pasientene fikk absolutt ikke den hjelpa de skulle ha.

- Kaos

Ifølge kommunedirektøren ble det første smittetilfellet oppdaget hos en ansatt ved sykehjemmet 12. november, og det ble straks iverksatt et smittevernregime. I ukene som fulgte testet totalt 12 ansatte og elleve pasienter positivt. To pasienter har dødd, og tre er fortsatt alvorlig syke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer