Omikron

Ber om hastemøte

- Vi er åpne for at vi er nødt til å iverksette strengere tiltak på bakgrunn av omikron, sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune.

OMIKRON: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol innkalte til pressekonferanse om omikron-smitten. Her understreket hun at det er viktig at folk vaksinerer seg. Reporter: Johannes Theodor Fjeld. Video: Anabelle Bruun. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trondheim kommune mistenker tilfeller av omikron-varianten. Ni personer er i søkelyset, hvorav åtte er i karantene og én i isolasjon.

Nå vurderer de egne omikron-tiltak, og har bedt om et hastemøte med helsemyndighetene.

- Vi hadde en liten mistanke om dette allerede i går. Det blir en del av vurderinga vi skal gjøre nå de nærmeste dagene. Vi har en forskrift som går ut på tirsdag, og så skal vi ha ny formannskapsforhandling samme dag. Før den tid vet vi forhåpentligvis sikkert om det er omikron eller ikke, og litt mer om omfanget.

Det sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune til Dagbladet.

- Vi har bedt om et hastemøte med statsforvalter, FHI og Helsedirektoratet mandag formiddag. Det gjorde vi rett etter pressekonferansen i går.

- «Gamechanger»

Han sier at kommunen opplever at de er i en spesiell situasjon.

- Vi har utflating, eller faktisk nedgang, i smittetallene på deltavarianten i Trondheim, mens resten av landet har stigende smittetendens. Samtidig: Omikron er en «gamechanger». Vi må ta innover oss at det er en ny virusvariant, som vi egentlig vet veldig lite om. Kunnskapen er begrensa og usikkerheten stor.

Han viser til de regionale tiltakene som torsdag ble innført i Oslo og flere kommuner i Viken og Innlandet.

- Vi har bare en forskrift for Trondheim kommune i dag. Vi har tett dialog med hele Trondheimsregionen, men de har et annet smittetrykk, og med unntak av Stjørdal kommune ingen forskrift og til dels vage anbefalinger. Det er en vurdering av hva Trondheim kommune skal gjøre alene, og hva vi skal gjøre sammen med resten av regionen, dersom vi får et større omikron-utbrudd.

Dette ønsker kommunen å diskutere med både regionen og helsemyndighetene.

- Vi er åpne for at vi er nødt til å iverksette strengere tiltak på bakgrunn av omikron, sier Wolden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer