Omikron

Ber om hastemøte

- Vi er åpne for at vi er nødt til å iverksette strengere tiltak på bakgrunn av omikron, sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune.

OMIKRON: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol innkalte til pressekonferanse om omikron-smitten. Her understreket hun at det er viktig at folk vaksinerer seg. Reporter: Johannes Theodor Fjeld. Video: Anabelle Bruun. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trondheim kommune mistenker tilfeller av omikron-varianten. Ni personer er i søkelyset, hvorav åtte er i karantene og én i isolasjon.

Nå vurderer de egne omikron-tiltak, og har bedt om et hastemøte med helsemyndighetene.

- Vi hadde en liten mistanke om dette allerede i går. Det blir en del av vurderinga vi skal gjøre nå de nærmeste dagene. Vi har en forskrift som går ut på tirsdag, og så skal vi ha ny formannskapsforhandling samme dag. Før den tid vet vi forhåpentligvis sikkert om det er omikron eller ikke, og litt mer om omfanget.

Det sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune til Dagbladet.

- Vi har bedt om et hastemøte med statsforvalter, FHI og Helsedirektoratet mandag formiddag. Det gjorde vi rett etter pressekonferansen i går.

- «Gamechanger»

Han sier at kommunen opplever at de er i en spesiell situasjon.

- Vi har utflating, eller faktisk nedgang, i smittetallene på deltavarianten i Trondheim, mens resten av landet har stigende smittetendens. Samtidig: Omikron er en «gamechanger». Vi må ta innover oss at det er en ny virusvariant, som vi egentlig vet veldig lite om. Kunnskapen er begrensa og usikkerheten stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer