HAR FÅTT SVAR: Politiadvokat Asbjørn Onarheim har fått svar på en rekke kriminaltekniske undersøkelser fra Rettsmedisinsk institutt. Foto: Leif Stang
HAR FÅTT SVAR: Politiadvokat Asbjørn Onarheim har fått svar på en rekke kriminaltekniske undersøkelser fra Rettsmedisinsk institutt. Foto: Leif StangVis mer

Ber om hjelp fra KRIPOS

Politiet i Hordaland har i dag bedt om etterforskningsbistand fra KRIPOS i søket etter mannen som drepte Hilda Feste (98) 1. nyttårsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier til Dagbladet at etterforskningsledelsen har hatt løpende kontakt med Kripos
under etterforskningen.

- Vi har i dag bedt om etterforskningsbistand, uten at jeg vil være mer spesifikk på det. Vi har tidligere fått kriminalteknisk bistand inenfor et helt spesielt område. Nå får vi annen form for etterforskningsbistand, sier Onarheim.

Etter det Dagbladet forstår har politiet i Hordaland bedt om taktisk bistand i etterforskningen, noe som er svært uvanlig for politienheten her vest.

- En rekke svar Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier også at det er kommet svar på en rekke kriminaltekniske undersøkelser fra Rettsmedisinsk institutt, men han vil ikke bekrefte eller avkrefte om de har fått DNA-treff på en spesiell person. Hvis de har fått det, kan vi stå overfor en rask pågripelse og oppklaring av drapet på Hilda Feste (98).

- Jeg vil ikke kommentere hvilke kriminaltekniske undersøkelser vi har fått svar på, men vi har fått svar på en rekke undersøkelser, sier han.

Fingeravtrykk Det kan også være svar på fingeravtrykk som er sendt inn til analyse. Dagbladet er kjent med at en rekke personer som har besøkt Hilda Feste i hennes leilighet på Oshaugen har avlagt fingeravtrykk for å bli sjekket ut.

Politiet har hatt flere titalls personer inne til avhør, deriblant moduskandidater med alvorlige voldsdommer, dommer for seksuelle overgrep og personer med psykiske lidelser.

- Moduskandidater er selvfølgelig en del av etterforskningen, sier Asbjørn Onarheim.

FÅR HJELP: Politiet i Hordaland får hjelp fra KRIPOS i etterforskningen av drapet på Hilda Feste (98). Foto: Leif Stang
FÅR HJELP: Politiet i Hordaland får hjelp fra KRIPOS i etterforskningen av drapet på Hilda Feste (98). Foto: Leif Stang Vis mer