Ber om hjelp fra Mossad

Politiet på Filippinene ba i går Mossad om hjelp til å identifisere mannen som er mistenkt for å ha myrdet nordmannen Christian Fredrik Harper (30) på et luksushotell i Manila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 1sraelske etteretningsorganisasjonen Mossad skal hjelpe til å identifisere mannen som er mistenkt for å ha myrdet nordmannen Christian Fredrik Harper (30) på et luksushotell i Manila natt til lørdag.

- Det er flere årsaker til at vi nå søker hjelp utenlands, slik at mannen som myrdet nordmannen blir pågrepet, sier politisersjant Rolmjaldo Maximo til Dagbladet.

Ved siden av verdens beste etterretningsorganisasjon - Mossad - ble også Interpol i går orientert av kriminalpolitiet i Makati City på Filippinene.

Bilder av den ettersøkte mannen er nå sendt til samtlige medlemsland i Interpol, i håp om at den ettersøkte skal gjenkjennes og pågripes.

Flere vitner som politiet har oppsøkt på strippebarene i Makati City har opplyst at den ettersøkte mannen kommer fra Midtøsten.

- Vi vet ikke hundre prosent sikkert, men akkurat nå har vi god grunn til å anta at mannen er jordaner, sa politisersjant Rolmjaldo Maximo til Dagbladet i natt.

Sjefetterforsker Carmelito M. Valiente var i går i direkte kontakt med den israelske ambassaden i Manila. Bildet av den ettersøkte skal være overlevert israelerne. Ingen har så god oversikt over folk fra Midtøsten som Mossad.

- Derfor håper vi at de kan hjelpe oss, sier politisersjanten.

Horestrøket

I går fikk politiet flere bekreftelser på at mannen som er mistenkt for å ha myrdet den 30 år gamle norske sivilingeniøren, regelmessig har vanket på strippebarer i horestrøket i Makati City.

Stamstedet har vært strippeklubben Jools, som ligger bare noen få hundre meter fra hovedkvarteret til kriminalpolitiet i byen.

- Mannen er helt sikkert klar over at vi er på jakt etter ham. Han kan allerede ha forandret utseendet, sier kriminalbetjent Gary Peqes.

Kraftig bygd

En nøye gjennomgang av videoen fra overvåkingskameraet på Shangri-La Hotel har fått politiet på Filippinene til å stipulere mannens høyde til om lag 165 cm. Han har kraftig kroppsbygning.

I hele går kveld og i natt gjennomgikk Carmelito M. Valiente og to etterforskere videoene fra overvåkingskameraene ved Shangri-La Hotel på nytt.

- Foreløpig vil jeg ikke si noe om hva vi har funnet, sier Valiente.