Coronaviruset

Ber om hjelp til å skaffe utstyr

Behovet for utstyr øker. Nå oppfordrer Helsedirektoratet til nasjonal dugnad for å skaffe til veie nok smittevernutstyr til helsevesenet.

BER OM UTSTYR: Fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad under en pressekonferanse om spredning av coronaviruset.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
BER OM UTSTYR: Fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad under en pressekonferanse om spredning av coronaviruset. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ber om at alle som sitter på lagre av smittevernutstyr kontakter Helse Sør-Øst RHF så fort som mulig for å avhjelpe mangelsituasjonen, sier fungerende assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, i en pressemelding.

Han legger til at det særlig er mangel på munnbind.

Helse Sør-Øst har et nasjonalt koordineringsansvar for innkjøp av smittevernutstyr og legemidler i forbindelse med coronautbruddet.

- Forbruket øker

I tillegg til at Sykehusinnkjøp arbeider kontinuerlig med innkjøp av smittevernutstyr, ber administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst RHF om at alle som kan bidra gjør det.

Det er litt ulikt hva som er det største behovet i de forskjellige helseregionene, og det varierer også fra uke til uke. Akkurat nå er det først og fremst lagre av munnbind som trenger snarlig påfyll, heter det i meldinga.

Lofthus peker blant annet på tannlegekontorer, veterinærer og hudpleiesalonger som mulige bidragsytere.

- Situasjonen er utfordrende og vi har i lang tid arbeidet på spreng for å få mest mulig utstyr til Norge. Vi får stadig forsyninger, men forbruket øker. Derfor ber vi nå alle med egne lagre av smittevernutstyr om å bidra, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer