Ber om hjelp til jordskjelvofrene

Tyrkere i Norge er fortvilet over tragedien i hjemlandet. Mange har bedt ambassaden om hjelp for å finne ut om slektningene deres er i live. Nå ber et samlet tyrkisk miljø om hjelp til jordskjelvofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene på omkomne er i dag kommet opp i over 6.000, og 30.000 skal være skadd.

Det er Atatürks Ideforening som står for innsamlingsaksjonen i samarbeid med ambassaden i Oslo. Pengeinnsamlingen kom i gang allerede tirsdag, og etter hvert vil de prøve å samle inn medisinsk utstyr også.

Lørdag kommer det annonser i de største avisene, der både tyrkere og nordmenn bes om å bidra med pengehjelp til de katastroferammede byene.

Atatürks Ideforening er oppkalt etter grunnleggeren av den moderne tyrkiske stat. Foreningen har 500 medlemmer, både tyrkere, armenere, kurdere og nordmenn.

- Folk er fortvilet. De ringer oss hele tiden og tilbyr seg å hjelpe. De sier at de gjerne kan jobbe om natta hvis vi trenger det, og de er villige til å gi blod som kan komme de skadde fra jordskjelvet til gode, sier foreningens formann, Sefa Yürükel, til NTB.

Det er også sammenkomster og bønner i de tyrkiske moskeene i Moss, Drammen og Oslo i disse dagene.

Mange har ringt den tyrkiske ambassaden for å få hjelp til å finne ut om deres slektninger er døde eller skadet i jordskjelvet.

- Særlig den første dagen fikk vi masse telefoner, men etter hvert har de fleste kommet i kontakt med sine familier. Akkurat nå er det bare to mennesker vi forsøker å hjelpe, får NTB opplyst ved den tyrkiske ambassaden.

Det bor om lag 10.000 tyrkere i Norge, mange av dem er norske statsborgere.

(NTB)