Ber om hjelp

Klimatoppmøtet flyttes fra Chile til Spania, men Greta Thunberg har allerede seilt over Atlanterhavet. Nå spør om hun om hjelp til å rekke møtet i desember.

FEIL: Klimaaktivist Greta Thunberg har et problem. Hun er nødt til å komme seg til klimatoppmøtet i Madrid, etter at det ble flyttet fra Santiago i Chile på grunn av masseprotester. Men hun kan ikke fly. Og hun har dårlig tid. Video: Nicolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag ble det kjent at FNs klimatoppmøte (COP25) flyttes fra Santiago, Chile, til Madrid i Spania.

Men klimaaktivisten Greta Thunberg har allerede krysset havet i utslippsfri seilbåt. Nå trenger hun en måte å komme seg tilbake på.

- Ettersom COP25 offisielt flyttes fra Santiago til Madrid trenger jeg litt hjelp. Det viser seg at jeg har reist rundt halve verden, feil vei. Nå må jeg finne en måte å krysse Atlanteren på i november … Om noen kan hjelpe meg å finne transport ville jeg vært så takknemlig, skriver Thunberg på Twitter.

Thunberg er nå i Los Angeles, hvor hun skal delta i klimademonstrasjonene til Fridays for future-bevegelsen Thunberg selv startet i fjor høst.

Klimatoppmøtet flyttes til Madrid, men tidsrommet er ikke endret: det vil pågå fra 2.-13. desember.

I to uker har demonstrasjoner mot økonomisk ulikhet - den høyeste blant alle OECD-land - fylt Chiles hovedstad.

GJØR OPPRØR: Voldsomme opptøyer har preget Chile den siste uka, der folk protesterer mot økonomisk ulikhet. Video: CNN Vis mer

Dette er årsaken til at president Piñera onsdag besluttet å avlyse det planlagte klimatoppmøtet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer