Ber om karikatur av barn brent med fosforbomber

Brosjyre utdelt i Oslo oppfordrer til jødehets.

UPASSENDE: Denne påtegnede versjonen av det israelske flagget ble brukt i en protest mot Israels handlinger i Gaza utenfor Israels ambassade i Argentina. En brosjyre som oppfordrer til jødehets av liknende karakter er delt ut i Oslo. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Scanpix
UPASSENDE: Denne påtegnede versjonen av det israelske flagget ble brukt i en protest mot Israels handlinger i Gaza utenfor Israels ambassade i Argentina. En brosjyre som oppfordrer til jødehets av liknende karakter er delt ut i Oslo. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En brosjyre som oppfordrer til grov hets av jøder og jødiske helligdommer skal ha blitt delt ut på gata i Oslo.

Ifølge Norges Kristne Råd ble brosjyrene delt ut utenfor kjøpesenteret Gunerius i Oslo onsdag. Brosjyren oppfordrer blant annet til å tegne David-stjerner på fortau og bussholdeplasser, tømme søppel ved den jødiske synagogen og plassere grisehoder ved jødiske graver. I tillegg bes det om karikaturtegninger av «jøde i hatt og jødekrøller med et barn brent med fosforbomber».

- Dette uttrykker en antisemittisme som vår historie kjenner så altfor godt. Det kan ikke tolereres og det kan ikke aksepteres at slike budskap formidles i dag, sier generalsekretær Ørrnulf Steen i Norges Kristne Råd til Vært Lands nettutgave.

Norges Kristne Råd er blant arrangørene av et fakkeltog torsdag kveld, og Steen understreker at demonstrasjonen retter seg mot den israelske krigføringen og ikke mot det jødiske folket.

- Vi kan ikke akseptere at det jødiske folk gjøres ansvarlig for Israels til en hver tid gjeldende politikk, sier han.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.