Ber om konkursbeskyttelse

Verdens nest største flyselskap, United Arlines, har store økonomiske problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selskapet ba i dag om beskyttelse gjennom den spesielle amerikanske konkurslovgivningen. Etter livlig møtevirksomhet hele helgen, ble det søndag kveld klart at bankene ville trå til med et lån på 1,5 milliarder dollar (vel 11 milliarder kroner), og vel halvparten av dette beløpet vil være klart innen ti dager.

United Airlines er USAs og verdens nest største flyselskap med vel 80 000 ansatte og 1800 avganger daglig. De ansatte kontrollerer 55 prosent av aksjene i selskapet, som er en av pilarene i Star Alliance, der også SAS deltar.

Den amerikanske konkurslovgivningen som United nå skyter seg inn under, beskytter selskapet mot kreditorene. Men United kan ikke lenger ta viktige avgjørelser alene, men må først rådføre seg med kreditorene.

Det er General Electric og flyprodusenten Boeing Corp. som er de største kreditorene med fordringer på til sammen 3,2 milliarder dollar i United. Dette er fordringer som selskapet ikke ser seg i stand til å innfri nå.

Verdens nest største

United Airlines var verdens største flyselskap fram til i fjor da American Airlines kjøpte opp Trans World Airlines (TWA) og ble den største flygiganten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer