Masseskytingen i Oslo

Ber om lagringshjelp av video

Politiet ber om at videomateriale blir lagret i åtte uker.

- LAGRE VIDEO: Politiet ber om at alle som sitter på overvåkningsmaterial innenfor dette området lagre materialet. Foto: Politiet
- LAGRE VIDEO: Politiet ber om at alle som sitter på overvåkningsmaterial innenfor dette området lagre materialet. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med masseskytingen i Oslo natt til fredag ønsker politiet at alt videomateriale fra et markert område blir lagret.

- Etterforskning av terrorsaken i Oslo natt til lørdag 25. juni ivaretar slike tungtveiende samfunnshensyn. På bakgrunn av dette oppfordrer Oslo politidistrikt offentlige og private aktører innenfor vedlagte markerte område til å lagre video-opptak i tidsrommet fra fredag 24.juni klokka 18.30 til lørdag 25.juni klokka 01.30, skriver politiet.

De ber om at opptaket nå blir lagret i åtte uker.

Området strekker seg fra Bislett og Slottsparken i vest til Alexander Kiellands plass og ved Torggata i øst.

MASSESKYTING: Slik var hendelsesforløpet under masseskytingen ved London Pub i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni 2022. Reporter: Vegard Krüger / Christina H. Korneliussen / Dagbladet TV Vis mer

Tillatt

- Både GDPR og Forskrift om kameraovervåking i virksomhet gir offentlige og private aktører handlingsrom til å lagre videoopptak lengre enn sju dager når dette er nødvendig for at politiet skal kunne bekjempe samfunnsskadelig aktivitet og ivareta tungtveiende samfunnshensyn, skriver politiet videre.

Politiet vil selv kontakte den enkelte som sitter på video, dersom de har behov for et lagret opptak innenfor et gitt område.

- Over 70 nye tips

Tidligere i dag holdt politiadvokat Børge Enoksen en pressebrief, der han ga en siste oppdatering om saken.

Enoksen kunne fortelle at politiet hadde mottatt over 70 nye tips i saken, etter at de onsdag frigjorde nye bilder av den siktede Zaniar Matapour.

Da kom det blant annet fram at Matapour hadde tatt trikken til C.J Hambros plass natt til lørdag.

Nekter fortsatt avhør

Enoksen kunne torsdag ettermiddag også fortelle at mannen fortsatt nekter å stille til avhør.

Til Dagbladet forteller politiadvokat Enoksen at han ennå ikke har forklart hvorfor han fortsatt nekter avhør, selv om politiet har tilbudt avhør uten både lyd- og videoopptak.

Politiadvokaten sier samtidig at det fortsatt er uavklart om det er andre personer som har medvirket til hendelsen.

- Derfor er video av høy interesse, sier Enoksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer