Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om lavere straff for drap og partering av stefar

Drapsdømte Kim Andreas Kristiansen vil ha dom på 17 års fengsel redusert.

 VIL HA REDUSERT STRAFF:  Drapsdømte Kim Andreas Kristiansen mener 17 års fengsel var for streng straff for drap og partering av stefaren sin i Øyer i Oppland. Foto Bjørn Langsem
VIL HA REDUSERT STRAFF: Drapsdømte Kim Andreas Kristiansen mener 17 års fengsel var for streng straff for drap og partering av stefaren sin i Øyer i Oppland. Foto Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapsdømte Kim Andreas Kristiansen mener 17 års fengsel var for streng straff for drap og partering av stefaren sin i Øyer i Oppland.

Nå skal Eidsivating lagmannsrett ta stilling til straffen.

Har sagt seg skyldig Ankesaken etter drapet starter i lagmannsretten mandag. Kristiansen har bare anket på straffeutmålingen, så det er en begrenset ankesak som skal føres, der det bare er straffen som skal avgjøres.

Det er satt av tre dager til saken. I mai ble Kristiansen dømt til 17 års fengsel av Sør-Gudbrandsdal tingrett.

- Han erkjenner sitt ansvar fullt ut, men vi ber om at straffen settes lavere enn det tingretten kom til, uttaler mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Funnet i bål Under rettssaken i tingretten innrømmet Kristiansen alle forholdene i tiltalen om drap og partering og for å ha truet en venn til å frakte likdeler ut i skogen hvor de ble antent.

Forbrente levninger av Kristiansens stefar, Bjarte Hansen (58), ble funnet i et bål ved en turvei ved Hafjell i Øyer 14. august i fjor. Kristiansen ble siktet og etterlyst for drap. Etter ti dager på rømmen meldte han seg for nederlandsk politi i Rotterdam.

- Formildende omstendigheter Under rettssaken i tingretten påberopte han seg formildende omstendigheter på grunn av en tøff oppvekst i utrygt hjem hvor rus og vold var dagligdags.

Kristiansens daværende advokat, Odd Ivar Grøn, uttalte i mai i år at dommen på 17 års fengsel var for streng, og at han mente retten hadde lagt for liten vekt på de formildende omstendighetene i saken. Han mente da at en straff på elleve eller tolv år hadde vært mer riktig.

- Jeg angrer dypt på det som er skjedd, og håper konflikten i våre familier vil ta slutt, sa Kristiansen selv i retten i april.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media