UTSETTES Denne torsdagen, 2. mai, starter rettssaken mot 24 menn som er siktet for å ha drept eller vært innblandet i drapene på Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen i desember i fjor. - Den vil bare vare i fem til ti minutter. Jeg vil be om utsettelse for å gå gjennom materialet, sier advokaten Saad Sahli. FOTO: Privat
UTSETTES Denne torsdagen, 2. mai, starter rettssaken mot 24 menn som er siktet for å ha drept eller vært innblandet i drapene på Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen i desember i fjor. - Den vil bare vare i fem til ti minutter. Jeg vil be om utsettelse for å gå gjennom materialet, sier advokaten Saad Sahli. FOTO: Privat Vis mer

Dobbeltdrapet i Marokko

Ber om marokkansk bistandsadvokat

Rettssaken starter i dag, men vil antagelig bli utsatt lengre. Nå ønsker familien til den drepte Maren Ueland løpende informasjon om sakens utvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag skal rettssaken starte mot 24 menn, som er tiltalt for å ha drept eller vært innblandet i drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Atlasfjellene i Marokko i desember i fjor.

Alt tyder likevel på at den blir utsatt etter fem til ti minutter.

- Ber om utsettelse

Advokaten til den sveitsisk-spanske statsborgeren, Saad Sahli, er en av dem som vil be om utsettelse.

- Jeg vil be om utsettelse, så det den første dagen vil bare vare i fem til ti minutter, sier Saad Sahli, advokat til en av de tiltalte, til Dagbladet.

Det var VG som først pratet med Sahli og meldte at saken blir utsatt.

Sahlis klient, den sveitsisk-spanske statsborgeren som er siktet for å ha hjernevasket de tre drapsmennene, har fra starten sagt at han ikke har noe med drapene å gjøre.

- Fredag fikk jeg 640 sider. Det har jeg ikke hatt tid til å gå gjennom, og trenger mer tid. Det har vi legal rett til, så saken blir minst utsatt i 15 dager, men antagelig til etter ramadan er ferdig, fortsetter Sahli.

Den muslimske høytiden ramadan er i år fra rundt 5. mai til 4. juni.

Søker advokat

Familien til norske Maren Ueland antok at rettssaken skulle begynne den 2. mai, men er nå usikre.

- Det har vært vanskelig å få informasjon om saken. Vi vil nå be om å få en marokkansk bistandsadvokat for å få mer løpende informasjon om saken utover. Hittil har vi fått mye informasjon via media først, sier Ragnar Falck Paulsen, familiens advokat.

Nylig hadde familien og advokaten et møte med representanter for marokkanske myndigheter i Time kommune.

- Vi hadde et veldig greit møte med dem og fikk god informasjon. Men for at vi skal få bedre og fortløpende informasjon i fortsettelsen, har vi nå skrevet et brev som skal sendes videre via Fylkesmannen. Så for oss vil det være en fordel om rettssaken bli utsatt, sier Falck Paulsen.

Taushetsplikt

Norsk Utenriksdepartement opplyser at norske myndigheter ikke har engasjert noen lokal advokat, da det ligger utenfor rammen av konsulær bistand å finansiere advokatutgifter eller annen rettshjelp til norske borgere i utlandet eller deres pårørende.

- Ytterligere spørsmål om rettsprosessen må rettes direkte til lokale myndigheter. På grunn av lovpålagt taushetsplikt, kan vi ikke kommentere enkeltdetaljer i vår oppfølging av saken, sier Ingrid Kvammen Ekker, kommunikasjonsrådgiver i UD til Dagbladet.

Drept på tur

Maren Ueland og Louisa Vestager Jespersen ble funnet drept i Atlas-fjellene i Marokko i midten av desember i fjor. Siden den gang har marokkansk politi og etterretning arrestert 25 personer i forbindelse med terrorsaken.

En person, en sveitsisk-britisk statsborger, har allerede blitt dømt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer