Ber om mer kjemikalier

GARDERMOEN (Dagbladet): Gardermo-sjef Nic. Nilsen er enig i kritikken fra flygerforbundet: Gardermoen må få tillatelse til å bruke mer kjemikalier for å trygge sikkerheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er et omfattende problem både for sikkerhet og ruteavvikling. Vi er inne i en dialog med Statens Forurensningstilsyn (SFT) om utvidelse av kvotene for kjemikaliebruk i samband med avising av rullebanen og taksebaner, sier Nic. Nilsen.

I løpet av sommeren kommer anleggsmaskinene på nytt til å rulle over hovedflyplassen. Formålet er å utbedre rullebanene slik at en kan bruke mer kjemikalier. Det må bygges kanaler som gjør at kjemikaliene ikke siver ned i grunnvannet. Hvordan dette arbeidet skal organiseres er foreløpig uklart. Ombyggingen er heller ikke kostnadsberegnet.

- Sikkerheten er ikke tilfredsstillende når været er rundt frysepunktet. Dette har vi tatt konsekvensen av. Vi kan ikke stenge flyplassen hver gang temperaturen er rundt null, sier Nilsen.

I går offentliggjorde Dagbladet innholdet i en rapport fra Norsk Flygerforbund. Leder Harald Stephansen i flygerforbundet mener at de glatte rullebanene utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko. Han frykter at det må skje en alvorlig ulykke før politikerne reagerer. Nilsen tar rapporten fra flygelederne svært alvorlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer