Ber om mer Kripos-bistand til Eide

Og søker med hunder. Men de vet ikke hva de leter etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EIDE (Dagbladet.no): Hvorfor Edel Marie Smenes (69) døde og hvorfor hun ble hun funnet i en bekk i et nabolag i Eide i Møre og Romsdal er fortsatt en gåte for politiet.

Etter et oppsummeringsmøte mellom etterforskningsledelsen og Kripos i dag har de ikke kommet nærmere en oppklaring. Politiet ber derfor nå om mer bistand fra Kripos.

- Vi har sendt en forespørsel om taktisk bistand fra Kripos. Vi kan ikke slå oss til ro om at dette er en ulykke. Jeg understreker at det er ingen holdepunkter om at det har skjedd noe kriminelt her, men vi må forsøke å finne ut hva som har skjedd med henne, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Aner ikke dødstidspunkt
Fra før av har det lokale politiet bistand fra teknikere fra Kripos. De bisto blant annet i obduksjonsarbeidet av den døde kvinnen, men da den foreløpige obduksjonsrapporten ble klar i går kveld, var ikke politiet noe klokere.

- Den gir ingen entydig konklusjon på dødsårsak. Vi vet at hun har hodeskader, men de kan være forenlige med fall, sier han.

Politiet har heller ikke noe konkret dødstidspunkt. De avgrenser seg fra det som trolig er de siste observarsjonene av henne etter festen på Kaffe Kafé natt til lørdag og fram til mandag i 12-tida, da hun ble funnet av skolebarn.

Kripos skal foreta nye undersøkelser på stedet i dag. Politiet vil også sette inn politihunder som skal søke i området rundt funnstedet.

- Vi vet ikke hva vi leter etter, men det kan være spor som gjenstander tilhørende andre eller andre personer for den sakens skyld, sier Nilssen til Dagbladet.no.

Ber om hjelp fra publikum

Politiet har foretatt en rekke avhør av vitner i saken, men er fremdeles interessert i å komme i kontakt med flere.

- Dersom noen vet noe eller har sett noe ber vi de melde seg. Dersom det er noen som har vært sammen med avdøde i helga, som vi ikke har snakket med, så er vi svært interessert i å komme i kontakt med disse, sier Nilssen.

Politiet har ingen mistenkte i saken. De avventer nå svar fra Kripos om de vil sende taktisk bistand til Nordmøre.

DØD: Edel Marie Smenes ble 69 år gammel.