Ber om mer tid i Pinochet-saken

London (NTB-Reuters): Den britiske regjering ber domstolene om mer tid til å vurdere Spanias krav om utlevering av Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske Overhusets dommerutvalg avgjorde onsdag at Pinochet ikke nyter diplomatisk immunitet under britisk lov, og dermed ikke kan vri seg unna en prosess i rettssystemet.

Nå er det opp til innenriksminister Jack Straw å avgjøre om utleveringskravet fra Spania er gyldig under britisk lov. Han har frist til 2. desember, men en talsmann for innenriksdepartementet opplyser at Straw vil be domstolene om en uke lenger frist til å vurdere om rettsapparatet skal behandle utleveringskravet, på grunn av det store antallet henvendelser han vil motta.

Chiles president Eduardo Frei sa onsdag at han vil sende sin utenriksminister til London, for å be om at Pinochet blir løslatt. Som senator på livstid har han sikret seg immunitet mot straffeforfølgelse i hjemlandet.

Kan ta lang tid

Dersom innenriksminister Jack Straw gir grønt lys for rettslig behandling av Spanias utleveringskrav, kan den 83 år

gamle tidligere diktatoren bli innkalt til forhørsretten allerede neste onsdag. Men den rettslige tautrekkingen om utleveringen kan ta lang tid.

Spanske domstoler krever Pinochet utlevert, slik at han kan stilles for retten i Spania tiltalt for folkemord, tortur og terrorisme.