Ber om norsk hjelp

Arbeidsmengden med å behandle de skadde etter katastrofebrannen i Gøteborg kan bli for stor for hjelpemannskapet i Sverige. Bare timer etter ulykken ble Hovedredningssentralen på Sola varslet om at det kan være aktuelt med bistand fra norsk rednings- og helsepersonell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningssentralen i Gøteborg vil være på den sikre siden for å yte maksimal hjelp til de skadde etter brannen på ungdomsdiskoteket.

Hovedredningssentralen på Sola ble kontaktet av våre naboer i øst kort tid etter brannen startet.

- Vi vet ennå ikke hvor mange som fikk brannskader. I dag tidlig sendes syv personer til brannskadeavdelingene til sykehusene i de største byene i Sverige, sier Tönis Liblik-Naessen, vakthavende ved Gøteborgs Redningssentral.

Han utelukker ikke at mange flere må få hjelp av brannskadeekspertise. Derfor er norske sykehus varslet.

Få senger

I følge Vidar Berensen ved Hovedredningssentralen på Sola er Haukeland sykehus i Bergen mest aktuell for å ta hånd om personer med alvorlige brannskader.

- Brannskadeavdelingen på Haukeland er vel det sykehuset som er best på behandling av brannskader. Men for tiden har de kun to ledige senger, mens en seng er tilgjengelig på Ullevål sykehus i Oslo, sier Vidar Berensen til Dagbladet i dag morges. Det er mye mulig at sengene på Haukeland blir tatt i bruk i formiddag, fortsetter han.

- Også sykehusene i Østfold er varslet, samt Norsk Luftambulanse på Lørenskog, opplyser Berensen. Dersom svenskene trenger transport til sykehusene er forløpig tre helikoptere stilt til disposisjon. For lengre turer kan det også bli aktuelt å ta i bruk ambulansefly fra Møre.