Ber om overføring av Moland og French

Kan bli overført fra fengselet i Kisangani i Kongo til hovedstaden Kinshasa.

KAN BLI OVERFØRT: De to nordmennene har vært fanger i fengselet siden i fjor sommer, men nå har fengselsdirektøren bedt om at de blir sendt til Kinshasa.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAN BLI OVERFØRT: De to nordmennene har vært fanger i fengselet siden i fjor sommer, men nå har fengselsdirektøren bedt om at de blir sendt til Kinshasa. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tjostolv Moland og Joshua French kan bli overført fra fengselet i Kisangani i Kongo til hovedstaden Kinshasa.

De to nordmennene har vært fanger i fengselet siden i fjor sommer, men nå har fengselsdirektøren bedt om at de blir sendt til Kinshasa. Han har sendt en anmodning om soningsoverføring til flere departementer i landet.

- Guvernøren her i provinsen støtter min anmodning, forutsatt at sikkerheten er tilfredsstillende. Det har jeg garantert. Vi venter bare på et svar fra hovedstaden, sier fengselsdirektør Kudura Ramazani til VG.

Han vil nå forsøke å få til en avtale med FN som har egne flyruter mellom de to byene.

- Når jeg får klarsignal, kan Moland og French overføres herfra i løpet av få dager. De har oppført seg bra, men nå er vi lei av å ha dem her, vi vil ha dem ut. Mange fanger skal ha plass, sier Ramazani.

Avisa skriver at norske myndigheter kanskje får svar tirsdag på om det lar seg gjøre med en soningsoverføring før jul når Norges ambassadør i Angola møter Kongos justisminister.

- Jeg skal møte justisministeren, det ble jeg lovet før helgen. Overføringen til Kinshasa er en av tingene jeg vil ta opp, det er første skritt på veien hjem, sier ambassadør Jon Vea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer