Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om pause i bombingen

Flere hjelpeorganisasjoner ber Tony Blair beordre en pause i bombingen av Afghanistan slik at nødhjelp kan nå fram før vinteren kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både britiske Redd Barna og organisasjonene Christian Aid og Islamic Relief mener britiske myndigheter ikke har forstått alvoret i den desperate humanitære situasjonen inne i Afghanistan.

- Vi har bare rundt to uker på oss til å få gjort noe, sier Daleep Mukaji som er direktør for Christian Aid i Storbritannia.

De tre organisasjonene ber både britiske myndigheter, det internasjonale samfunnet og partene i krigen om å sørge for at det blir mulig å distribuere nødhjelp til lokalbefolkningen i Afghanistan snarest. Bare 25 prosent av maten som trengs slipper nå inn i Afghanistan, og hjelpeorganisasjonene mener så mange som åtte millioner mennesker trenger matrasjoner før vinteren setter inn.

Matpakkene som amerikanske fly har sluppet ned over Afghanistan har ikke nådd fram til dem som trenger dem mest. Barn og gamle har ikke fått de amerikanske pakkene, mener de tre britiske organisasjonene.

Den britiske forsvarsministeren Geoff Hoon sa tirsdag at de USA-ledede styrkene bør ta hensyn til den muslimske fastemåneden Ramadan ved å roe ned bombeangrepene. -Presset på Taliban må imidlertid fortsette, sa han.

(NTB-AFP)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!