Ber om pepperkakefred med Bergen

Jon Lovitch fra New York havnet i en søt og klissete krig med Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Til daglig er Lovitch (38) sjefskokk på historiske Alegonquin Hotel. Men helt siden februar har han i tillegg brukt mer enn 1500 timer hjemme i leiligheten i Bronx i New York på å knuse sin egen pepperkakerekord fra i fjor.

Da laget han 157 hus og fikk Guiness-rekorden for verdens største pepperkakeby. I år er målet 1020 hus som trolig vil gi ham en ny rekord.

Med nisselua på tar han imot Dagbladet for å vise fram resultatet så langt. 970 hus står utstilt på rekke og rad inne i New York Hall of Science.

Her finnes både politistasjon, brannstasjon, skøytebane og glasur i bøtter og spann. Tusenvis av barn kommer til utstillingen for å se på verket hvor han så langt har brukt mer enn 300 kilo med pepperkakedeig, 1,8 tonn med glasur og 350 kilo med godterier.

Sinte bergensere Årsaken til at Lovitch stakk av med verdensrekorden framfor Bergen, som også hevder at de har verdens største pepperkakeby, er at hans by utelukkende består av spiselige produkter slik Guiness krever, mens den bergenske byen har gjenstander som ikke kan spises. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer