- Ber om ro

Mette-Marit Tjessem Høiby ber om ro etter gårsdagens mediaoppstyr. - Respekter privatlivet mitt, sier hun til NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marit Tjessem Høiby tok i dag ett oppgjør med norsk media.

- Vi er nødt til å ha litt privatliv. Jeg synes dere i media må respektere det, sa Mette-Marit til NRK1 i dag.

Presset på kronprinsen og hans kjæreste har vært knallhardt etter slottets offentliggjørelse om en nært forestående forlovelse i går. I går møtte de villig pressen på Sankthanshaugen i Oslo. I dag fikk de nesten gå i fred i Frognerparken. Sammen med Mette-Marits sønn slappet kronprinsen og hans kommende forlovede av i høstværet.

- Blir dronning

Mens kjæresteparet slappet av, kom norske jurister på banen. De er enige om at Mette-Marit Tjessem Høiby blir kronprinsesse, og senere dronning, hvis hun gifter seg med kronprins Haakon. Det er ikke rom for skjønn, mener flere jusprofessorer.

- Hvis kongen gir sitt samtykke til ekteskap, så blir vedkommende som gifter seg med tronarvingen også kronprinsesse, og deretter dronning, sier professor Per Stavang til NTB.

Sikker tradisjon

Også professor Johs. Andenæs mener det er ren automatikk i dette.

- Det er sikker tradisjon for at hun får tittelen, sier Andenæs.

Professor Carl August Fleischer understreker at Mette-Marits sønn aldri vil få en konstitusjonell stilling, selv om moren blir dronning.

- Prinsetittelen er utelukket. Det er bare barn født av kronprinsen eller kongen i hans ekteskap som er arveberettiget til tronen.

VIL HA FRED:</B> Mette-Marit ba i dag den norske pressen om respektere parets privatliv.