Ber om seks og sju og et halvt års fengsel for Syria-farere

Står tiltalt i Oslo tingrett for å ha inngått terrorforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsadvokaten ber om henholdsvis seks år og sju og et halvt år i fengsel for to menn som står tiltalt i Oslo tingrett for å ha sluttet seg til den terrorlistede grupperingen IS i Syria og for å ha inngått terrorforbund.

Statsadvokat Frederik Ranke startet i formiddag på sin prosedyre i terrormedvirkningssaken som har pågått i Oslo tingrett siden midten av mai.

To menn, en 23 år gammel tsjetsjener med russisk statsborgerskap og en 46 år gammel norsk statsborger med norsk-pakistansk bakgrunn, er tiltalt for deltakelse i en terrororganisasjon og for å ha inngått forbund om å utføre en terrorhandling ved å slutte seg til den terrorlistede ekstremistgruppen IS i Syria.

Tidspunktet da de to tiltalte sluttet seg til IS, viser at de hadde terrorhensikt, mener Ranke.   Nekter straffskyld Statsadvokat Ranke uttalte i retten at tidspunktet da de to dro til Syria - høsten 2014, viser at de hadde terrorhensikt.

- Etter vårt skjønn er det ganske åpenbart at hvis man slutter seg til IS på det tidspunktet, når verden visste så mye om hva organisasjonen sto for, da har man terrorhensikt, sa Ranke og pekte på at IS på det tidspunktet var kjent for bombeaksjoner mot sivile, halshogging av gisler, menneskehandel og etnisk rensing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer