Ber om seks uker varetekt for Jahr

Aktor Mette Haldorsen kommer til å begjære Joe Erling Jahr varetektsfengslet i seks uker, men hun er usikker på om hun får gjennomslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Mette Haldorsen som er aktor i saken mot de drapssiktede i Holmliasaken kommer til å be Oslo Byrett om å varetektsfengsle Joe Erling Jahr for seks uker og en dag. Hvis hun får gjennomslag for begjæringen kommer alle de tre siktede til å slippe fri på samme dag.

- Domstolene er blitt mer restriktive, så jeg vet ikke om det kommer til å gå, men jeg må be om det for å sikre etterforskningen best mulig. Jeg synes kriminaliteten har blitt verre, og domstolene gjør det vanskeligere å få varetektsfengslinger. Det er med en viss spenning jeg går inn i byretten i ettermiddag, sier Haldorsen til Dagbladet.no.

Joe Erling Jahr kom til Norge fredag etter at han ble arrestert i København 1. februar. Jahr er mistenkt for å være den som utførte knivstikkingen som drepte Benjamin Halvorsen.

Jahr har hittil nektet å uttale seg til politiet, men har gjennom sin advokat gjort det klart at han ikke erkjenner straffeskyld. Han vil bli siktet for overlagt knivdrap på Benjamin Hermansen (15).