Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om to nye uker med isolasjon for begge de siktede i Sigrid-saken

Politiet mener det samlede bevisbildet mot de to er styrket.

NEKTER SKYLD: 37-åringen som er siktet for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Fridgeir Walderhaug
NEKTER SKYLD: 37-åringen som er siktet for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ber om ytterligere to uker i full isolasjon for 64-åringen og 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Politiet ønsker ikke at de to skal kunne kommunisere med andre innsatte mens etterforskningen pågår. Begge nekter straffskyld.

- Vi mener det samlede bevisbilde mot de to er styrket. Vi håper at avhørene som nå pågår vil gi klarhet i hva som skjedde, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til Dagbladet.

Begjæringen vil behandles under et rettsmøte i Oslo tingrett på torsdag.

Lange avhør Gulnes forteller at mens 64-åringen har blitt avhørt tre ganger, sitter 37-åringen i sitt andre avhør i dag.

- 64-åringen er veldig samarbeidsvillig og prater villig med politiet. Det er omfattende avhør med mye terping av informasjon. Og så er det vår oppgave å ettergå informasjonen som kommer fram i avhørerene. Det er viktig for oss å få klarhet om han snakker sant eller ikke, sier Gulnes til Dagbladet.

Politiadvokaten sier at det har vært enklere å få i stand avhør av 64-åringen enn 37-åringen, men at sistnevnte også er villig til å forklare seg for politiet.

VIL ISOLERE: Politiadvokat Cecilie Gulnes ønsker at de to siktede i Sigrid-saken skal sitte isolert i varetekt i ytterligere to uker. Foto: Eirik Helland Urke
VIL ISOLERE: Politiadvokat Cecilie Gulnes ønsker at de to siktede i Sigrid-saken skal sitte isolert i varetekt i ytterligere to uker. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

De to mekkekompisene ble pågrepet 3. september ved et verksted 64-åringen disponerer på Kolbotn i Oppegård. Kort tid etter fant spesialtrente hunder et lik pakket inn og dumpet i et skogholt rett ved verkstedet, som viste seg å være Sigrid. Politiet knytter begge de siktede til funnet.

I går satt den 64 år gamle Follo-mannen i et ti timer langt avhør.

- Jeg var nødt til å bryte av avhøret ved 19.30-tiden, da hadde vi sittet i avhør siden klokken 09.30, sa advokat Aase Karin Sigmond som sammen med Heidi Ysen er oppnevnt som forsvarer mannen til Dagbladet i går.

Advokaten forteller at hun ikke kjenner til at klienten skal ha blitt tatt i løgn under noen av avhørene.

64-åringen fra Vestby har gjentatte ganger forklart for politiet at han ikke har noe med Sigrid-saken å gjøre. Han har gang på gang understreket at ikke kjenner til drapet, forsvinningen eller funnet av de drepte jenta.

- Hørte stemmer Politiet vil også begjære judisiell observasjon av den siktede 37-åringen, som skal ha vært plaget av stemmer som har oppfordret ham til å drepe. Mannen ble i 2007 dømt til to år ubetinget fengsel for å brutalt ha overfalt en ung kvinne med jernstang i bygget hvor de begge bodde i Oslo.

FUNNET I SKOGHOLT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet i skogen bak en bensinstasjonen i Sofiemyr i Oppegård kommune.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FUNNET I SKOGHOLT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet i skogen bak en bensinstasjonen i Sofiemyr i Oppegård kommune. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Også 37-åringen nekter for å ha noe med drapet på Sigrid å gjøre. Mannen har over lengre tid vært svært aktiv på nettet, og har gitt politiet tilgang til passord og innloggingsinformasjon for å hjelpe politiet med arbeidet.

En bil som står registrert på 37-åringen passerte kort tid før Sigrid forsvant natt til 5. august en bomring i nærheten. Mannen nekter for å ha kjørt bilen, som han opplyser at flere har tilgang til.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant på vei hjem fra en venninne på Østensjø i Oslo natt til 5. august. I fire uker lette hundrevis av frivillige etter henne i nærområdet. I morgen begraves hun i Oppsal kirke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media