Ber om tolv års fengsel etter drap i Setesdal

Nektet straffskyld, påberobt seg nødverge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aktor ber om tolv års fengsel for den 40 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept Helge Dahle (50) i Valle i Setesdal i mai i fjor.

Den tiltalte har nektet straffskyld for drapet på Dahle og påberopt seg nødverge da han stakk offeret fire ganger med kniv under en fest.

- Jeg mener det ikke foreligger noen formildende omstendigheter, eller at tiltalte skal ha strafferabatt, sa aktor Beate Rullestad Jansen før hun la ned påstanden om tolv års fengsel, ifølge Fædrelandsvennen.

Hun avviste tiltaltes påstand om nødverge fordi han var blitt sparket i hodet av offeret. Sparket kom mens 40-åringen var i slåsskamp med Grimstad-milliardæren Knut Axel Ugland. I stedet tok aktor til orde for at det var Dahle som utøvde en nødvergehandling på vegne av Ugland.

- Fornærmede sparket tiltalte for å redde Ugland, sa Rullestad Jansen.

Den tiltalt uttalte at han hadde hatt drapsfantasier da han forklarte seg i Kristiansand tingrett. Da kom det også fram at mannen flere ganger før drapet i mai i fjor har vært til psykiatrisk behandling på grunn av depresjon og sterkt sinne.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer