Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om tre år for Froland-drapet

Påtalemyndigheten mener 23-åringen handlet uaktsomt da han skjøt biltyven Ronny Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin prosedyre i Aust-Agder tingrett gikk statsadvokat Erik Erland Holmen svært grundig gjennom hva som skjedde på morgenen den 21. desember 2003 da Halvorsen ble drept da han forsøkte å stjele en bil på Reiersøl i Froland.

Forsvareren, advokat Sigurd Klomsæt, har varslet at han vil påstå at 23-åringen handlet i nødverge da de tre skuddene falt, noe Holmen ikke fant noe grunnlag for i sin prosedyre.

- Jeg er ikke i tvil om at tiltalte er skyldig i uaktsomt drap. Han har en omfattende våpenbakgrunn. Han er jeger, har jegerprøve og har vært skiskytter. Tiltalte hadde særlige gode forutsetninger for å forstå hva han gjorde, framholdt statsadvokaten.

Han gjentok også utsagnet om at drapet var nært opp til forsettlig drap, men at påtalemyndigheten trodde på den tiltaltes forklaring om at han siktet på hjulene da han skjøt mot farens bil.

Den tekniske etterforskningen har støttet 23-åringens forklaringer for politiet. Kikkertsiktet på riflen som ble brukt var feil innstilt og ammunisjonen hadde avvik i forhold til siktemålet.

- Det er mange formildende omstendigheter. Tiltalte tilsto fra første stund. Han var påvirket av faren som løp ut. Jeg tror aldri tiltalte kommer til å skyte noen igjen, men det er påkrevd med en streng straff av allmennpreventive grunner, sa Holmen.

(NTB)

Her er retten på befaring på Reierstøl i Froland. F.v. Bistandsadvokat Tor Erling Staff, aktor og statsadvokat Erik Erland Holmen og forsvarer Sigurd J. Klomsæt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media