Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om ubetinget fengsel for Gunnar Stålsett

Den tidligere biskopen ga en asylsøker uten lovlig opphold jobb i 14 år.

ANSATT: Tidligere biskop Gunnar Stålsett står fram med at han i 14 år har hatt en papirløs, ureturnerbar asylsøker som ansatt i sin private bolig. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
ANSATT: Tidligere biskop Gunnar Stålsett står fram med at han i 14 år har hatt en papirløs, ureturnerbar asylsøker som ansatt i sin private bolig. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Det skriver TV 2.

- Vi ber om en kortere ubetinget fengselsstraff, sett hen til den lange perioden han har benyttet ulovlig arbeidskraft, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til kanalen.

Saken er ifølge TV 2 sendt til tingretten for beramming. Stålsett (84), som var biskop i Oslo fra 1998 til 2005, har allerede erkjent straffskyld.

- Dette er en form for sivil ­ulydighet som jeg tar ansvar for. Den retter seg mot det jeg oppfatter som en umoralsk ordning, sa Stålsett til Vårt Land tidligere i høst.

Ulovlig heltidsansatt

Avisa fortalte den gang om 55 år gamle Lula Tekle som hadde vært i Norge i snart 19 år som ureturnerbar asylsøker. Uten arbeidstillatelse, fast bolig eller tilgang på helse- og sosialhjelp hadde tilværelsen vært vanskelig.

Etter at historien ble kjent kom det fram at Tekle i 14 år hadde vært deltidsansatt som renholder hos Stålsett. Før det hadde hun en tilsvarende stilling i bispedømmegården i Oslo der de traff hverandre.

- Plikten til å hjelpe et medmenneske i nød var viktigere for meg enn lydigheten mot en uklar rettsordning, sa Stålsett til Vårt Land.

Han omtalte det samtidig som en kristen plikt å støtte kvinnen med arbeid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media