Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om unnskyldning

Sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir ved Akershus universitetssykehus ber pasienter og pårørende om unnskyldning.

 Tre døde:  Fylkeslegen i Oslo har slått fast at tre dødsfall ved Ahus har skjedd på grunn av lav bemanning. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
Tre døde: Fylkeslegen i Oslo har slått fast at tre dødsfall ved Ahus har skjedd på grunn av lav bemanning. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseavdelingen hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus har vurdert om bemanningen på sykehuset var forsvarlig, og fredag var rapporten klar. Konklusjonen er at bemanningen var for lav i deler av 2011. Gunnlaugsdottir tar rapporten til etterretning. - Jeg vil si unnskyld til pårørende og pasienter som har vært skadelidende ved sykehuset i 2011, sier sykehusdirektøren. I perioden januar til oktober 2011 kom det inn en rekke bekymringsmeldinger fra ansatte, og det ble meldt inn ni unaturlige dødsfall og 20 meldinger om alvorlig personskade. - Antall pasientskader ved Ahus er sammenlignbar med andre sykehus i Norge, men vi må likevel bli bedre. Det betyr trening, trening og atter trening. Vi må sette av både tid og penger til å trene på kritiske situasjoner, slik de gjør blant annet i olje og luftfart, sier Gunnlaugsdottir. I rapporten går det fram at det i deler av året, spesielt januar og februar, var for lav bemanning. Det innebar økt risiko for pasientsikkerheten. - Ut fra vår vurdering, sett i ettertid, kan man heller ikke utelukke at risikoen i perioder var så høy at den kan ha bidratt til uforsvarlig drift, skriver fylkeslege Petter Schou.

NTB

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media