Ber om unnskyldning

Han leder stort på meningsmålingene, men i dag står seks kvinner fram og forteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med under en uke igjen til guvernøromvalget i California har Arnold Schwarzenegger en soleklar ledelse på meningsmålingene. Ifølge Los Angeles Times sier 40 prosent av velgerne i California at de skal stemme på Schwarzenegger. Nærmeste utfordrer er demokraten Cruz Bustamante med 32 prosents oppslutning.

Trøbbel i gjære

Men bak de gode tallene ligger det en mørk skygge. Seks kvinner står i dag fram i den samme avisa og hevder at de er blitt seksuelt trakassert av Arnold.

- Voldtok han meg? Nei. Ydmyket han meg? Det kan du banne på at han gjorde, sier en av kvinnene til avisa.

Alle kvinnene skal ha opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet fra megastjernen. En av kvinnene hevder hun ble trukket ned påfanget hans under en filminnspilling, og spurt om hun noensinne hadde blitt slikket rundt anus.

Andre forteller om grafsing og plumpe kommentarer.

Anonyme

Fire av de seks kvinnene ønsker å være anonyme. De jobber fortsatt i filmindustrien i Hollywood, og frykter at de kan bli utstøtt om de står fram med navnet sitt.

Ifølge kvinnene er det en uskreven regel i Hollywood om at det som skjer på filmsettet forblir der. Tyster du står du i fare for aldri å få jobbe med film igjen.

Ingen av kvinnene har anmeldt Arnold for seksuell trakassering. For de fleste var overgrepene sjokkerende, men ikke så grove at de mente det ville være verdt å anmelde forholdet.

Valgkampapparatet til den tidligere kroppsbyggeren benektet først anklagene. Men hovedpersonen selv ville det annerledes.

- ja det er sant at jeg var på bøllete filmsett og at jeg har gjort ting som ikke var riktige, som jeg trodde var morsomme, men nå forstår jeg at jeg har såret folk, sa Arnold i dag ifølge AP.

FRISK BRIS: Medvind på meningsmålingene og motvind på ryktebørsen. Valgkampen går mot slutten for Arnold Schwarzenegger.