Ber om væpnede vakter

Amerikanske myndigheter ber alle flyselskaper som flyr til, fra og over USA om å plassere væpnede vakter i flyene - hvis USA mener det er fare for terrorangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bestemmelsen ble utstedt i dag med øyeblikkelig virkning. Den kommer én uke etter at USA oppgraderte risikoen for terror til nesthøyeste nivå på grunn av frykt for nye al Qaida-angrep på amerikansk territorium.

Væpnede vakter skal utplasseres når etterretning viser at det er særlig grunn til å frykte et angrep.

- Jeg har sagt at vi vil innføre særskilte tiltak for å øke sikkerheten når det er nødvendig, og nå gjør vi nettopp det, sier minister for innenrikssikkerhet Tom Ridge.

USA har allerede utplassert væpnede vakter på en rekke innenriksflyginger. De går om bord som vanlige passasjerer, men er klare til å gripe inn hvis noen skulle forsøke å kapre et fly.

Storbritannia kunngjorde i går at væpnet politi vil bli utplassert på enkelte britiske flyvninger etter amerikanske advarsler om terrorangrep.

Forrige uke ble seks Air France-flyginger fra Paris til Los Angeles innstilt på grunn av bekymring fra amerikansk hold. 13 personer ble pågrepet, men ble senere løslatt siden de ikke skal ha hatt noen tilknytning til radikale grupper.

(NTB)