FORSVARER: Brynjar Meling er utnevnt til å forsvare mannen som ble siktet for falsk forklaring etter politiaksjonen på Torp. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
FORSVARER: Brynjar Meling er utnevnt til å forsvare mannen som ble siktet for falsk forklaring etter politiaksjonen på Torp. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Torp-aksjon:

Ber om vurdering av siktedes tilregnelighet etter Torp-aksjon

- Det er observasjoner han har gjengitt som ikke stemmer med virkeligheten, sier den siktede mannens forsvarer, Brynjar Meling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten til 26-åringen som er siktet for falsk forklaring etter politiaksjonen på Torp flyplass, vil be om at mannens tilregnelighet blir undersøkt.

- Hvis vilkårene for straff er til stede, erkjenner han straffskyld. På grunn av omstendighetene har jeg bedt om en prejudisiell observasjon før han tar endelig stilling til det spørsmålet, sier mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, til Sandefjords Blad.

En prejudisiell observasjon er en foreløpig psykologisk undersøkelse som bidrar til å avgjøre om den siktede er tilregnelig eller ikke.

- Det er observasjoner han har gjengitt som ikke stemmer med virkeligheten. Politiet fant grunn til å ta det han forklarte alvorlig, og når det viste seg at det ikke var riktig, ble han siktet, utdyper Meling.

Politiaksjon

Fredag ettermiddag og kveld var det et stort oppbud av politi på flyplassen. Det ble holdt væpnet vakt ved alle inn- og utgangene, bombegruppa ble tilkalt og det var skarpskyttere på taket av et parkeringshus utenfor. Aksjonen er avsluttet, og politiet er til stede med normal bemanning ved flyplassen.

Mannen, som er norsk statsborger fra Oslo, ble pågrepet fredag kveld. Da hadde han først blitt avhørt som vitne etter å ha blitt hentet av politiet på toget ved Torp stasjon i 15-tiden.

Meling sier at det er noe mannen har forklart som utløste aksjonen. Mannen fikk endret status fra vitne til siktet i løpet av avhør fredag kveld.

- Han er siktet for falsk forklaring og sitter nå i politiets varetekt, skrev politiet i en pressemelding lørdag ettermiddag.

(NTB)