Ber på ny om væpning av syriske opprørere

- En plikt siden de ikke kan forsvare seg uten våpen, sier opposisjonsleder.

BER OM VÅPEN: Den syriske opposisjonslederen Burhan Ghalioun ber søndagens møte i «vennegruppen for det syriske folket» om å væpne opprørerne i landet. Foto: REUTERS/Murad Sezer/SCANPIX
BER OM VÅPEN: Den syriske opposisjonslederen Burhan Ghalioun ber søndagens møte i «vennegruppen for det syriske folket» om å væpne opprørerne i landet. Foto: REUTERS/Murad Sezer/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den syriske opposisjonslederen Burhan Ghalioun ber søndagens møte i «vennegruppen for det syriske folket» om å væpne opprørerne i landet.

- Det syriske nasjonalrådet fremmer det syriske folks krav. Vi har gjentatte ganger bedt om at Syrias frie hær skal væpnes. Vi ønsker at vennemøtet for Syria skal leve opp til dette kravet, sier Ghalioun.

Kravet hans møter forståelse hos Saudi-Arabias utenriksminister Saud al-Faisal, som sier det er en plikt å bevæpne den syriske opposisjonen ettersom den «ikke kan forsvare seg uten våpen».

Samtidig understreker en leder i Syrias frie hær at opprørerne er innstilt på å stanse kampene i det øyeblikket den syriske hæren trekker seg ut av opposisjonens områder.

- I det øyeblikk de fjerner de pansrede kjøretøyene, vil Syrias frie hær ikke avfyre et eneste skudd, sier Qassim Saad al-Din i opprørshæren.

Målet med konferansen av «Syrias venner» søndag er å samordne forsøkene på å få regimet i Damaskus til å avstå fra vold. Blant deltakerne er USAs utenriksminister Hillary Clinton og en rekke vestlige og arabiske toppdiplomater.

(NTB)