Ber paven revurdere sølibatet

Bønn sendt i åpent brev fra italienske kvinner med intime erfaringer med prester.

BØNN TIL PAVEN:  En gruppe italienske kvinner som har eller har hatt kjærlighetsforhold til katolske prester, har sendt paven et brev hvor de ber ham vurdere om det bør fortsette å være tvungent. Foto: Skabpix/Gregorio Borgia
BØNN TIL PAVEN: En gruppe italienske kvinner som har eller har hatt kjærlighetsforhold til katolske prester, har sendt paven et brev hvor de ber ham vurdere om det bør fortsette å være tvungent. Foto: Skabpix/Gregorio Borgia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Debatten om hvorvidt den katolske kirkens sølibat er nødvendig eller har negative virkninger, har knapt roet seg før den blusser opp på ny. Tidligere i måneden kom pave Benedict XVI med sine hittil sterkeste uttalelser i forbindelse med pedofiliskandalen.

- Den største trusselen mot kirken kommer fra synd innenfra, ikke fra fiender utenfra, sa han under et besøk til Lisboa.

I forhold med prester Denne gangen er det omkring tolv italienske kvinner som setter søkelyset på sølibatet, tre av dem med åpent navn. Samtlige av kvinnene er eller har tidligere vært i intime forhold med katolske prester, og nå har de gått sammen om et åpent brev til pave Benedict XVI. Brevet finnes også oversatt til engelsk.

I brevet fordømmer de den katolske kirkens tvungne sølibat og kaller det "et opprevet likklede". Kvinnene skriver også om å måtte leve i skjul med sine menn, og de ber paven vurdere om ikke enkelte prester kan oppfylle sin prestegjerning bedre dersom de får lov til å gifte seg.

«For å bli gode vitner til behovet for kjærlighet, må de legemliggjøre den og oppleve den til det fulle, slik naturen krever. Er dette en syk natur? En overskridende natur?» spør kvinnene i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer