Prinsesse Latifa

Ber politiet finne søstera

Dubais prinsesse Latifa ber politiet gjenåpne etterforskningen av søsteras forsvinning. Hun er ikke sett på 18 år.

GISSEL: Prinsesse Latifa anklager sin far, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, i å holde henne som gissel. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

Flere medier har publisert videoer av at prinsesse Latifa fra Dubai sier at hun blir holdt som gissel av familien sin.

Nå har hun sendt et nytt brev til BBC. Der ber hun om at britisk politi gjenåpner etterforskningen av saken hvor søstera hennes skal ha blitt bortført av faren, sjeik Mohammed bin Rashid al Maktoum.

BORTE: Prinsesse Shamsa har ikke vist seg offentlig på 20 år. Foto: Privat
BORTE: Prinsesse Shamsa har ikke vist seg offentlig på 20 år. Foto: Privat Vis mer

Søstera, prinsesse Shamsa, har ikke blitt sett offentlig siden hun rømte fra farens gods i år 2000. Da var hun 18 år gammel.

Myndighetene i De forente arabiske emirater har ikke besvart BBCs henvendelse om Latifas beskyldninger.

RØMTE: Prinsesse Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum forsøkte å rømme fra Dubai, og farens regime. Denne videoen er det verden har hørt fra henne. Video: Dagbladet og @FreeLatifa/Youtube Vis mer

Rømte

Prinsesse Shamsa rømte i 2000 fra sjeikens gods i Surrey i Storbritannia.

To måneder senere skal hun ha blitt fanget av farens folk, satt i et helikopter og fraktet til Frankrike, før hun ble plassert på farens privatfly tilbake til Dubai.

En britisk domstol konkluderte i 2019 med at sjeiken hadde bortført begge døtrene sine, og holder dem fanget mot deres vilje.

Etterforskning stoppet

Britisk politi startet etterforskning av bortføringen av Shamsa i 2001, men denne ble avsluttet da etterforskerne ikke slapp inn i Dubai, skriver BBC.

Overfor Dagbladet omtalte Amnesty villaen hvor prinsessene blir holdt som et «foryglt fengsel».

I 2018 sendte sjeiken en uttalelse hvor han understreket at både prinsesse Shamsa og Latifa hadde det bra, og var «elsket og verdsatt av familien».

I en ny uttalelse for noen uker siden hevdet sjeik Mohammed at Latifa ble tatt vare på av familien hjemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer