Ber politiet gå til aksjon

Ulvens venner og beskyttere vil be politiet gå til aksjon mot ulvejegerne som skal ha lagt ut gift for å drepe de truede dyrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge har en gruppering som kan sammenliknes med krypskytterbander i Afrika som blant annet dreper nesehorn og elefant ulovlig, mener Viggo Ree i Foreningen Våre Rovdyr.

I dag kontakter Foreningen Våre Rovdyr Økokrim og Riksadvokaten. Men medietalsmann Ree er ikke overrasket over Dagbladets opplysninger.

- Skandaløst

- Ingenting overrasker meg i dette landet i bestrebelsene for å bekjempe ulv. Det er faktisk helt normalt med en så bestialsk handling, og kjennetegner vår behandling av truede dyrearter, mener Ree.

- En rekke ganger tidligere er det funnet forgiftet åte utlagt til ulv, første gang på begynnelsen av 80-tallet, seinest i sommer da flere hunder strøk med. Ulven er uhyre skeptisk til utlagt mat, sier Ree.

Naturvernforbundet kontakter også politiet i dag, og anmelder ulvejegerne i Stor-Elvdal.

- Skandaløst. Dette er høykvalifisert faunakriminalitet, sier informasjonssjef Kåre Olerud i Naturvernforbundet.

- Ekstreme krefter

Han tror ulvemotstanderne gjør sin egen sak vanskeligere på sikt.

- Rammevilkårene for landbruket blir stadig strammere, og landbruksmeldinga i morgen vil trolig gjøre dem enda trangere. At ekstreme krefter i næringa gjør et 30-tall ulver til hovedfienden er perspektivløst, mener Olerud.

Avdelingsdirektør Yngve Svarte i Direktoratet for naturforvaltning er rystet over Dagbladets opplysninger:

- Dette kan være svært alvorlig miljøkriminalitet, jeg synes framgangsmåten er oppsiktsvekkende.