Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Ber politiet om hjelp

Oslo idrettskrets reagerer på at flere bryter sperringene.

STENGT: Grüner-banen på Grünerløkka i Oslo er stengt grunnet corona. Likevel er det flere som sniker seg inn gjennom et hull i gjerdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STENGT: Grüner-banen på Grünerløkka i Oslo er stengt grunnet corona. Likevel er det flere som sniker seg inn gjennom et hull i gjerdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Fotballbaner i Oslo har blitt fristed for uorganisert og ulovlig aktivitet i strid med smittevernlovgivningen.

Forrige uke stengte Oslo kommune alle kommunale idrettsanlegg og svømmeanlegg som følge av den pågående viruspandemien. Nå slår Oslo idrettskrets alarm om aktivitet på banene. I en pressemelding vises det til at ungdom nekter å flytte seg etter tiltale.

De ber nå om bistand fra politiet og kommunen.

- Vi har oppfordret Oslopolitiet til å svinge innom fotballbaner på eget initiativ og gripe inn der de ser større ansamlinger av folk eller ser nærmest regulær fotballaktivitet. Politiet er klar over utfordringene og tar dette på alvor, skriver Oslo idrettskrets.

Idrettskretsen understreker at de ikke kommer til å jage bort enkeltpersoner som trimmer eller to-tre barn som leker.

SINT: Frank Johnsen fra Trondheim tok et oppgjør med alle i Trondheim som ikke tar coronasituasjonen på alvor. Video: Frank Johnsen Vis mer

- Vi oppfordrer samtidig om at både idrettslag og publikum som er vitne til aktivitet av et visst omfang varsler politiet på 02800.

Politiet har selv meldt at brudd på smittevernlovgivningen er en prioritert oppgave. Riksadvokaten har påpekt at saker om brudd må gis høy prioritet.

Lørdag fikk politiet flere meldinger om store folkemengder i Oslo. Øst politidistrikt har måtte bortvise ungdomsgjenger i Lillestrøm.

Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth opplyser til Dagbladet at det ikke har kommet meldinger om slike hendelser søndag.

Hele Norges coronakart