Ber politikerne droppe helse-krangelen

Gunhild Stordalen, Karita Bekkemellem, Anne Lise Ryel og Hege Gjessing vil ha en helse- og miljørevolusjon.

VIL HA HELSEREVOLUSJON:Gunhild Stordalen i Stordalen Foundation, Anne Lise Ryel i Kreftforeningen, Hege Gjessing i Legeforeningen og Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien (LMI) går sammen for helse- og miljørevolusjon. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
VIL HA HELSEREVOLUSJON:Gunhild Stordalen i Stordalen Foundation, Anne Lise Ryel i Kreftforeningen, Hege Gjessing i Legeforeningen og Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien (LMI) går sammen for helse- og miljørevolusjon. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Når norske politikere debatterer helse, er de altfor opptatt av om enkeltsaker, som skolefrukt og flere gymtimer. Det mener  Gunhild Stordalen i Stordalen Foundation, Anne Lise Ryel i Kreftforeningen, Hege Gjessing i Legeforeningen og Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien (LMI).

Nå går de fire helse- og miljøorganisasjonene sammen og krever at politikerne på tvers av partiene legger fra seg helse-krangelen og forplikter seg til en nasjonal helsedugnad, for å møte en ventet eksplosjon av kroniske livsstilssykdommer.     Konkret krever de at partiene går sammen om et felles forebyggings-forlik på som sikrer langsiktige investeringer i moderne forebygging og behandling, og i tillegg understreker sammenhengen mellom klimatiltak og folkehelse. 

- Krever handling Dagbladet treffer de fire engasjerte kvinnene i Arendal sentrum, som denne uka er vert for Arendalsuka.

-  For å løse disse utfordringene, eksplosjonen av kroniske livsstilssykdommer og klimaendringene, er vi nødt til å tenke helhetlig, langsiktig og på tvers av sektorer, sier Stordalen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer