Sylvi Listhaug går av som justisminister

Ber politikerne skjerpe seg etter Listhaug-bråket: - Nå er det nok

Knut Arild Hareide er fortsatt i tvil om Sylvi Listhaug forstår hvorfor Stortinget hadde mistillit til henne. Siv Jensen mener bråket handler for lite om politikk.

UENIG: Sylvi Listhaug gikk av som justisminister i går. KrF-leder Knut Arild Hareide og Frp-leder Siv Jensen smilte til hverandre utenfor NRKs kontorer på Marienlyst i går kveld, men de to er langt fra enig om debatten havnet på riktig spor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UENIG: Sylvi Listhaug gikk av som justisminister i går. KrF-leder Knut Arild Hareide og Frp-leder Siv Jensen smilte til hverandre utenfor NRKs kontorer på Marienlyst i går kveld, men de to er langt fra enig om debatten havnet på riktig spor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) trakk seg i går som statsråd, elleve dager etter Facebook-innlegget som sendte det politiske Norge ut i et kaos uten like.

«Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet», het det i innlegget som i dagene etterpå førte til et mistillitsforslag fra Rødt. Flertallet på Stortinget stilte seg bak mistillitsforslaget mot Listhaug.

Regjeringen ved Erna Solberg truet med å stille kabinettsspørsmål og dermed trekke seg, men Listhaug trakk seg før Stortingets avstemming.

- Debatt om debatten

Regjeringskrisen var unngått, men Listhaug gikk ut med et brak da hun erklærte at den siste uka var en heksejakt med et mål om å kneble ytringsfriheten.

Også finansminister Siv Jensen (Frp) gikk i går kveld hardt til angrep på sine politiske motstandere i Stortinget. Jensen hevder mistilliten mot Listhaug har handlet mer om moral, anstendighet og ord enn om politiske uenigheter.

- Sylvi Listhaug har bedt om unnskyldning og gjort det flere ganger. Det har blitt en debatt om debatten i stedet for å diskutere politikk. Det norske folk ønsker å høre hva politikerne deres mener og at vi kan ha meningsbrytning på hva slags løsninger vi har, sier Siv Jensen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer