Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber presseorganisasjonene anmelde Norman

Redaktørforeningens nyvalgte leder, Marit Haukom, ber presseorganisasjonene anmelde statsråd Victor D. Norman (H) etter at han kastet telefaksen han fikk fra avdøde Tore Tønne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haukom mener Norman brøt arkiveringsloven da han kastet telefaksen fordi han mente det var en privat henvendelse, skriver Dagsavisen.

Telefaksen til Arbeids- og administrasjonsministeren inneholdt en forespørsel om å sørge for at det skulle være norske konkurransemyndigheter og ikke EU som måtte vurdere fusjonen mellom Aker og Kværner. Tore Tønne var rådgiver for Kværner da han sendte ministeren faksen.

- Vi synes dette er en alvorlig sak. Den er et klart brudd på åpenhetsprinsippet, og det i en viktig sak for norsk næringsliv. Foten må settes ned for slike brudd på åpenhet i forvaltningen, sier Haukom, som også er redaktør i Tønsbergs Blad.

Haukom får støtte fra flere om sitt forslag om å anmelde ministeren. Presseforbundets generalsekretær, Per Edgar Kokkvold, sier til avisen at det er første gang presseforbundet og redaktørforeningen tar til orde for rettslige skritt for brudd på åpenhetsprinsippet.

- Det er veldig uvanlig arbeidsform, men det er også et meget klart brudd, sier Kokkvold.

Det var Tore Tønnes etterlatte som har sørget for at innholdet i telefaksen til Victor D. Norman er kommet til rette.

(NTB)

I SØKELYSET: Statsråd Victor D. Norman.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media