Ber regjeringen avvikle Clinton-støtte

Clinton-fondet er for tett knyttet til presidentkandidat Hillary Clinton, mener Christian Tybring-Gjedde (Frp).

<b>VIL KUTTE:</b> Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener det er unaturlig at Norge støtter en veldedig stiftelse som er så tett knyttet til en presidentkandidat. Foto: Jacques Hvistendahl og Scanpix
<b>VIL KUTTE:</b> Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener det er unaturlig at Norge støtter en veldedig stiftelse som er så tett knyttet til en presidentkandidat. Foto: Jacques Hvistendahl og Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge er en av de aller største bidragsyterne til Clinton-stiftelsen, en veldedig stiftelse opprettet av familien Clinton. Denne helgen har Dagbladet skrevet om hvordan regjeringen, i følge en intern rapport, handlet på tvers av erklært norsk politikk da de bevilget nye 30 millioner kroner til et program Clinton-stiftelsen for å bytte ut forurensende diesel-kraftverk på små øystater. Utenriksdepartementet avviser at støtten er et brudd med erklært politikk.

Utenlandske staters støtte til Clinton-stiftelsen er svært kontroversiell i USA og både Donald Trump og Bernie Sanders stiller spørsmål ved Hillary Clintons bindinger til de landene som bidrar med penger til stiftelsen hennes.

Pengegavene er en av grunnene til at Trump kontinuerlig omtaler Clinton som «skurken Hillary».

Norge, Saudi-Arabia og Australia er de nasjonene som bidrar med mest penger. Siden 2007 har Norge gitt 584 millioner kroner til stiftelsen.

Nå synes Christian Tybring-Gjedde (FrP) at den norske pengestrømmen til Clinton-stiftelsen er så problematisk at den må avvikles.

- Ettersom en av hovedaktørene i Clinton-stiftelsen i dag er presidentkandidat synes jeg det er naturlig å avvikle støtten, er hans beskjed til regjeringen Fremskrittspartiet selv er en del av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer