Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber regjeringen ta 1700 stillinger fra Oslo

Samferdselsministeren flytter selv 100.

ÅPNING:  Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Liv Signe Navarsete, flankert av Sidsel Sandelien (t.v.), regionveisjef i Statens vegvesen region øst, og ordfører Sylvi Graham i Oppegård kommune, klipper snora og markerer åpningen av ny E6 på strekningen Assurdalen - Vinterbro i Akershus i dag. Minst 50 stillinger i Statens Vegvesen skal i løpet av 2010 flyttes ut av hovedstaden. FOTO: SCANPIX
ÅPNING: Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Liv Signe Navarsete, flankert av Sidsel Sandelien (t.v.), regionveisjef i Statens vegvesen region øst, og ordfører Sylvi Graham i Oppegård kommune, klipper snora og markerer åpningen av ny E6 på strekningen Assurdalen - Vinterbro i Akershus i dag. Minst 50 stillinger i Statens Vegvesen skal i løpet av 2010 flyttes ut av hovedstaden. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Samferdselsminister og Sp-leder Liv Signe Navarsete har bestemt at deler av Vegdirektoratet og Jernbaneverket skal flyttes ut av hovedstaden.

Beslutningen, som er tatt i samarbeid med etatene, betyr at minst hundre stillinger flyttes ut i løpet av 2010.

- Det er viktig å vise at dette kan gjøres uten problemer og krangel. Det beste vi kan gjøre, er å gi gode eksempler, sier Navarsete til Dagbladet.

Ber regjeringen
Nå oppfordrer hun regjeringskollegaene til å gjøre det samme.

- Hvis alle statsråder gjør det samme vil det bety at 1700 jobber flyttes ut av Oslo. Målet er å få til en slik utflytting, og slik realisere målet i vårt program om å redusere antall statlige arbeidsplasser i Oslo, sier Sp-lederen.

Hun tror det kan gi gode ringvirkninger om regjeringen tar ansvar, og legger politisk tyngde bak vedtakene.

Senterpartiet ønsker å sette en grense for hvor mange statlige jobber som skal være i hovedstaden. Partiet har som mål å spre flere ut over landet.

- Vi ønsker en konkret plan for hvordan dette kan gjøres. Det er veldig viktig for unge og eldre med utdannelse rundt om i landet, at det er mulig å finne jobber også utenfor hovedstaden, sier samferdselsministeren.

Hun tror det vil lønne seg å flytte oppgaver heller enn hele etater og departement, og viser blant annet til Statens kartverk, som har etablert avdelinger utenfor Oslo.

Hvor de utflyttede delene av Vegvesenet og Jernbaneverket skal etableres, er ikke avgjort.
- Det vil vi finne ut av i en prosess framover nå, sier Liv Signe Navarsete.

- Lønner seg
Hun mener også staten vil nyte godt av en slik utflytting.

- Den har mer stabil arbeidskraft i distriktene, siden gjennomtrekken er mye mindre enn i Oslo. Dermed trenger en ikke å bruke så mye tid og ressurser på opplæring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling