Ber reisebyråer advare mot dødsmaneter

Maneteksperter advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Reisebyråer bør gi bedre informasjon til turister i områder hvor det er fare for å støte på livsfarlige maneter, mener forskere.

Forrige helg ble en svensk kvinne funnet livløs i vannet i Thailand, og mye tyder på at hun ble brent av en ekstremt giftig manet. En annen svensk kvinne døde da hun kom i kontakt med den livsfarlige kubemaneten i Malaysia i februar.

Ifølge VG har manetekspert Torgrim Andersen gjentatte ganger bedt norske reisebyråer informere bedre om de dødelige bløtdyrene.

- De har hatt full mulighet til å opplyse om dette i mange år, men interessen for å opplyse om enkle forebyggende tiltak har vært lik null. Det er skuffende, sier Andersen.

Han får støtte fra Anders Jelmert ved Havforskningsinstituttet, som synes det er «sløvt» at reisebyråene ikke gir bedre informasjon i utsatte områder.

Informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour mener på sin side at brennmanetene ikke er noe stort problem.

- Vi mener det ikke har vært noe grunn til å skremme folk med dette. Men blir det en invasjon av farlige maneter, så må vi selvsagt opplyse om det, sier hun.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer