FUNNET PÅ SOVEROMMET: 61 år gamle Helge Ove Irgens skal ha blitt funnet død i soverommet i dette huset i Telavåg på Sotra som han delte med den drapssiktede ektefellen fra Filippinene. Dette er huset hvor en mann ble drept av sin filippinske kone i fjor sommer.   Foto: Leif Stang
FUNNET PÅ SOVEROMMET: 61 år gamle Helge Ove Irgens skal ha blitt funnet død i soverommet i dette huset i Telavåg på Sotra som han delte med den drapssiktede ektefellen fra Filippinene. Dette er huset hvor en mann ble drept av sin filippinske kone i fjor sommer. Foto: Leif StangVis mer

Ber retten fengsle drapssiktet kvinne

30 år gammel kvinne fra Filippinene nekter straffskyld for overlagt drap på ektemannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Den 30 år gamle kvinnen fra Filippinene nekter straffskyld når hun i dag blir framstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett.

En liten, vever og alvorstung kvinne har inntatt rettslokalet. Hun blir bistått av tolk.

Politiadvokat Inger-Lise Høyland har begjært den drapssiktede kvinnen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Hun begrunner dette med fare for bevisforspillelse og fare for unndragelse av straffeforfølgelse. Hun har bedt om at rettsforhandlingene går for lukkede dører.

- Har samarbeidet Forsvarsadvokat Jannicke Keller-Fløystad begjærer retten om å løslate kvinnen, og begrunner dette med at kvinnen har samarbeidet med politiet helt siden hennes 61 år gamle ektemann ble funnet død 25. juni i fjor. Hun reiste for å besøke sin familie i Filippinene i begynnelsen av desember, men kom tilbake til Norge med fly tirsdag denne uka. Da ble hun pågrepet og gjort kjent med den alvorlige drapssiktelsen.

Forsvareren ber også om at rettsforhandlingene går for lukkede dører. Pressen må bli på gangen når tingrettsdommer Johan Eggen behandler dette spørsmålet.

Retten har kommet til at rettsmøtet holdes for lukkede dører av hensyn til etterforskningen. Politiadvokat Inger-Lise Høyland har begrunnet det med at politiet fremdeles har mange etterforskningsskritt å gjennomføre.

BER OM FIRE UKER: Politiadvokat Inger-Lise Høyland ber Nordhordland tingrett om å fengsle den 30 år gamle kvinnen i fire uker. Foto: Leif Stang/Dagbladet
BER OM FIRE UKER: Politiadvokat Inger-Lise Høyland ber Nordhordland tingrett om å fengsle den 30 år gamle kvinnen i fire uker. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

61 år gamle Helge Ove Irgens skal 25. juni i fjor ha blitt funnet død i sitt soverom i den store boligen som ekteparet delte i Telavåg på Sotra utenfor Bergen. Politiet mottok den endelige obduksjonsrapporten i september. Den viste at han døde av store mengder kullos og medikamenter.

Søkte drapsoppskrifter Bergens Tidende skriver at kvinnen skal ha søkt på nettsider etter drapsoppskrifter i tida før Helge Ove Irgens ble funnet død. Etterforskningsledelsen i Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt og Hordaland politidistrikt ba om bistand fra Kripos i begynnelsen av november i fjor. Det skal være gjennom analyser av datautstyr i Kripos at opplysningene om kvinnens søk etter drapsoppskrifter har dukket opp.

Dagbladet er kjent med at politiet i Hordaland først ba om bistand fra Kripos i begynnelsen av november i fjor. Politiadvokat Inger-Lise Høyland vil ikke kommentere disse opplysningene.

BER OM LØSLATELSE: Forsvarsadvokat Jannicke Keller-Fløystad ber retten om å løslate kvinnen. Foto: Leif Stang/Dagbladet
BER OM LØSLATELSE: Forsvarsadvokat Jannicke Keller-Fløystad ber retten om å løslate kvinnen. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer