Ber Roma om hjelp

Den bedragerisiktede biskopen sier han trenger hjelp til å bli en bedre bedriftsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden biskop Bent Eidsvig i februar fikk politiet på døra har han ikke gitt et eneste intervju til mediene. Pr-byrået Geelmuyden Kiese er leid inn for å hjelpe bispedømmet med å håndtere pressen. Det vil si at de sammen med bispedømmets administrasjon og advokater har levert skriftlige svar på spørsmål fra mediene. Nå har bispedømmet valgt å produsere en egen video der hovedpersonen forteller om krisa som har rammet dem.

- Vi har gjort så godt vi har kunnet herfra med den begrensning at vår informasjonstjeneste har delvis ligget nede på grunn av sykemeldinger, og fordi dette er usedvanlig vanskelig å kommentere, og belastende å kommentere. Jeg synes at vi sammen med våre jurister har kommet fram til gode svar på de vanskelige spørsmål som er stilt, sier Eidsvig i videoen.

Dagbladet avslørte i fjor høst og vinter hvordan Oslo katolske bispedømme har meldt inn tusenvis av uvitende personer i sitt medlemsregister. Praksisen har pågått i mange år og bispedømmet risikerer et krav om tilbakebetaling i hundremillioners-klassen. I siktelsen er bedrageriet til biskopen tallfestet til 50 millioner kroner. Biskopen selv omtaler det hele som «rot».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer