Ber Ropstad vurdere å gå av

Kjell Ingolf Ropstads egen fylkesleder, Per Sverre Kvinlaug, er krystallklar: - Dette rokker ved tilliten til Ropstad, sier han til Dagbladet. KrF-ordfører Harald Rydland sier Ropstad «for partiets del» nå må vurdere sin stilling som KrF-leder.

SKANDALESAKEN: Seniorrådgiver i TRY Råd og tidligere redaktør i avisa Vårt Land, Åshild Mathisen, er klar i sin tale om hva hun mener er best for KRF etter pressekonferansen med partiets leder, Kjell Ingolf Ropstad fredag 17. september. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- For partiets del mener jeg det er på sin plass at Kjell Ingolf Ropstad nå vurderer sin egen stilling, sier KrF-ordfører Harald Rydland til Dagbladet fredag kveld.

Rydland er ordfører på Fitjar, og er tydelig i sin sak.

- Min tillit til Ropstad er svekket som følge av denne saken, sier han.

Per Sverre Kvinlaug, leder i Agder KrF, er også klar på at Ropstad-avsløringene rokker ved tilliten til ham som partileder.

KRITISK: Per Sverre Kvinlaug er Kjell Ingolf Ropstads egen fylkesleder. Han sier saken er alvorlig, og at den rokker ved tillten til Ropstad som KrFs partileder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
KRITISK: Per Sverre Kvinlaug er Kjell Ingolf Ropstads egen fylkesleder. Han sier saken er alvorlig, og at den rokker ved tillten til Ropstad som KrFs partileder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

Kvinlaug vil dermed ikke frede Ropstads posisjon som partileder, men sier tillitsspørsmålet må opp til vurdering internt i KrF.

- For mange i Agder KrF rokker en sånn episode med tilliten til en partileder. Jeg er glad Kjell Ingolf Ropstad beklager og vil rydde opp, sier Kvinlaug til Dagbladet fredag kveld.

Kvinlaug er også sentralstyremedlem og ordfører for partiet.

- Er tilliten din til Ropstad svekket etter i dag?

- Jeg har ikke konkludert på det spørsmålet nå. Jeg må bruke litt tid på å sortere ut en helhet, sier mannen som er Ropstads egen fylkesleder.

Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) møtte pressen ved Høyres sentralstyremøte 17. september. Timer før møtte Kjell Ingolf Ropstad pressen hvor han la seg flat etter en skattesak. Vis mer

Kjell Ingolf Ropstad har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

Under en pressekonferanse tidligere i dag gjentok Ropstad at han beklager situasjonen, og at han ønsker å fortsette både i regjering og som KrF-leder.

Ropstad holdt pressekonferanseen samme dag som Aftenposten skrev at han innrømmer å ha tatt aktive grep for å slippe skatt på pendlerboligen i Oslo.

Som Dagbladet kunne fortelle tidligere i dag, sier flere fylkesledere i KrF at tilliten til Ropstad er svekket.

Krever gjennomgang av saken

Kvinlaug varsler nå en evaluering i partiet av både valgresultatet, som endte under sperregrensa, og denne saken.

- Det må være ei runde vi må ha på dette med tillit til Kjell Ingolf. Vi må se helhetlig på situasjonen. Det er få timer siden pressekonferansen hans tidligere i dag. Før vi konkluderer er det lurt at partiet samler seg og får sortert i saken. Vi må både evaluere valget og denne situasjonen, sier Kvinlaug.

Medlemmenes tilbakemelding

Lederen i Agder KrF sier tilbakemeldingene fra medlemmer i Agder KrF i dag er som følger:

- De sier det er alvorlig sak. Ropstad er et menneske som vi har stor omsorg for, men vi må vurdere alt opp mot partiets beste, som må komme først, sier Kvinlaug.

- Vil du nå vurdere hans rolle som partileder?

- Det rokker ved tilliten, det må gjøres en helhetlig vurdering av situasjonen. Det er sånn jeg velger å svare på spørsmål om tillit i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer