Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber Russland trekke seg ut av Georgia

USAs utenriksminister Condoleezza Rice.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter ber Russland trekke soldatene sine ut av Georgia og stanse luftangrepene i forbindelse med krigføringen i Sør-Ossetia.

- Vi ber Russland avslutte angrepene med fly og raketter på Georgia, respektere Georgias territoriale integritet og trekke tilbake bakkestyrkene fra georgisk jord, skriver USAs utenriksminister Condoleezza Rice i en uttalelse.

Rice og Det hvite hus oppfordrer Georgia og separatistene i utbryterregionen om å inngå en umiddelbar våpenhvile.

Georgia er en av USAs allierte i Øst-Europa, mens Russland i april kunngjorde at landet har styrket båndene med Sør-Ossetia.

Moskva har sendt både fly og soldater inn i Sør-Ossetia etter at Georgia innledet en militæraksjon i utbryterregionen torsdag, og russiske og georgiske styrker var innblandet i harde kamper fredag.

(NTB)

KLART UT MOT RUSSLAND: USAs utenriksminister Condoleezza Rice ber Russland trekke soldatene sine ut av Georgia og stanse luftangrepene i Sør-Ossetia. Foto: CHARLES DHARAPAK/AP/SCANPIX
KLART UT MOT RUSSLAND: USAs utenriksminister Condoleezza Rice ber Russland trekke soldatene sine ut av Georgia og stanse luftangrepene i Sør-Ossetia. Foto: CHARLES DHARAPAK/AP/SCANPIX Vis mer
image: Ber Russland trekke seg ut av Georgia
DISKUTERTE: Russlands statsminister Vladimir Putin og USAs president George W. Bush i Beijing i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!