Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber Rwanda trekke seg ut

FNs sikkerhetsråd ba i dag Rwanda om straks å trekke ut hver eneste soldat som kan ha krysset grensen til Den demokratiske republikken Kongo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenssamfunnet frykter at det kan bryte ut en ny krig i Great Lakes-regionen (de store sjøene) etter at det er meldt om troppeforflytninger over grensen og sammenstøt mellom hutugerilja og ukjente styrker.

Sikkerhetsrådet ber også alle stater i regionen om å avstå fra enhver handling eller kunngjøring som strider imot internasjonale konvensjoner eller som undergraver den skjøre stabiliteten.

Samme dag sa en talskvinne for FN at rwandiske soldater med stor sikkerhet har krysset grensen til nabolandet Kongo i løpet av de siste to ukene.

- Vi kan med stor grad av sikkerhet si at rwandiske soldater har beveget seg på veien mellom Rutshuru og Kanyabayonga (to byer øst i Kongo), sa Jacqueline Chenard.

Det er registrert militær aktivitet i grenseområdet mellom Kongo og Rwanda, og FN har sendt en gruppe observatører til stedet for å innhente vitneforklaringer fra innbyggerne.

Rwandiske myndigheter benekter at de har sendt soldater over grensen til Kongo, men landet har tidligere truet med å gjøre nettopp dette for å slå ned på rwandiske opprørere som skal oppholde seg i Kongo. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media