Ber Sandberg forklare seg om Iran-tur med eier av sjømat-firma

Fiskeriminister Per Sandbergs eget departement skal ikke ha vært klar over statsrådens private tur til Iran.

IRAN-TUR: Flere politikere på Stortinget ber nå fiskeriminister Per Sandberg forklare seg om sin private Iran-tur med en norsk-iransk kvinne som eier et sjømat-firma. Foto: Filter Nyheter / Instagram
IRAN-TUR: Flere politikere på Stortinget ber nå fiskeriminister Per Sandberg forklare seg om sin private Iran-tur med en norsk-iransk kvinne som eier et sjømat-firma. Foto: Filter Nyheter / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere politikere på Stortinget ber nå fiskeriminister Per Sandberg forklare seg om sin private Iran-tur med en norsk-iransk kvinne som eier et sjømat-firma.

Reaksjonene kommer etter at Filter Nyheter omtalte at forholdet mellom Sandberg og den 28 år gamle Bahareh Letnes skal ha vært et tema på Statsministerens kontor (SMK).

Dette etter spørsmål om hvordan Sandberg kombinerer privat og offisiell kontakt med iranske myndigheter samtidig som han er fiskeriminister og dermed representant for den norske regjeringen.

Sandberg er denne uka på ferie i Iran sammen med Letnes, som har lagt ut flere bilder av de to sammen på hennes Instagram-konto, skriver Filter Nyheter.

Ber Sandberg forklare seg

Overfor VG ber nestleder av Stortingets næringskomité Torgeir Knag Fylkesnes (SV) Sandberg om å oppklare sitt forhold.

- Det er viktig å få klarhet i om dette er et tilfelle av sammenblanding mellom politikk og privatliv. Dersom det er snakk om et ryddig forhold, vil jeg ønske dem lykke til, sier han til avisa.

Han ber Sandberg selv komme på banen.

- Dersom jeg ikke får klare svar fra fiskeriministeren, vil jeg ta dette opp som et skriftlig spørsmål i Stortinget, sier Fylkesnes videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer