Hagen sier tvert nei til ny EU-dugnad om flyktninger

Ber Siv true med regjeringskrise

Carl I. Hagen mener Siv Jensen må ta Fremskrittspartiet ut av regjering dersom Norge tar imot nye flyktninger som har kommet til Europa over Middelhavet.

SIER NEI: Frp-nestor Carl I. Hagen mener Fremskrittspartiet må gå ut av regjeringen dersom Norge ender opp med å ta imot flere flyktninger som et resultat av EU-toppenes enighet før helgen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SIER NEI: Frp-nestor Carl I. Hagen mener Fremskrittspartiet må gå ut av regjeringen dersom Norge ender opp med å ta imot flere flyktninger som et resultat av EU-toppenes enighet før helgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg forventer at partiets ledelse nå setter foten ned og sier at det er uaktuelt å ta imot flere økonomiske migranter til Norge, altså disse som godhetstyrannene kaller flyktninger, sier Hagen til Dagbladet på telefon fra Spania.

Der rister han på hodet av at det «sosialistiske Spania» i forrige måned tok imot et skip med migranter og flyktninger som var blitt nektet å anløpe kai i Italia. Signalene fra statsminister Erna Solberg om at Norge vil være med på Europas fellesløsninger, har han like lite til overs for.

- Null nye

Om det er snakk om asylsøkere eller kvoteflyktninger er det samme for Hagen. Han sier det ikke skal komme én eneste ny til Norge som resultat av EUs nye flyktningdugnad.

- Hvor mange kvoteflyktninger vi skal ta imot, ble avgjort i statsbudsjettet. Det er uansvarlig mange (2.120 red. anm.), men antallet ligger fast. Det skal ikke komme noen kvoteflyktninger til Norge utover dette i år, sier Hagen.

Fra Frps ferske regjeringspartner Venstre kommer motsatte signaler. Partiprofil Abid Raja sa før helgen til Dagbladet at det påhviler Norge et «moralsk og etisk ansvar» om å stille opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer